Lesprogramma OZOSNEL

Leuk dat je een kijkje komt nemen bij het leprogramma over OZOSNEL! Hiermee komen de kinderen van alles te weten over het paard van Sinterklaas. In het lespakket staat niet alleen informatie over OZOSNEL, maar bijvoorbeeld ook leuke weetjes over paarden, kleurplaten, opdrachten om samen met de kinderen te doen en verschillende knutselopdrachten. Hiermee heb je een compleet pakket waarmee de kinderen leuke dingen leren en ook lekker bezig kunnen zijn.

Deze zijn allemaal gratis te downloaden omdat we vinden dat het voor alle kinderen een feestje moet zijn.

Veel plezier!

Presentatie OZOSNEL

Presentatie OZOSNEL

Via de onderstaande link kan je een presentatie met uitleg downloaden. De presentatie is een powerpoint, dus eenvoudig aan te passen als dat nodig mocht zijn. In de uitleg komt alle informatie terug zodat het makkelijk is om meer te vertellen bij iedere dia.

In de presentatie is ook een video terug te vinden met een Sinterklaasliedje. Op deze manier blijft het leuk voor de kinderen om naar de presentatie te blijven kijken.

Mocht je tips of vragen hebben, laat het gerust even weten.

Download presentatie
Wortel aftelkalender Ozosnel

Wortel aftelkalender

Met de aftelkalender kunnen kinderen iedere dag een stukje wortel afknippen tot de verjaardag van OZOSNEL op 19 november.

Zo zijn kinderen op een speelse manier met getallen bezig en kunnen ze tellen hoeveel dagen het nog duurt, en hoeveel dagen ze al gehad hebben.

Download kalender
woorden wolk Ozosnel

Woorden wolk

De Sinterklaasperiode is een mooie gelegenheid om aan de slag te gaan met woorden die relevant zijn voor dit thema. Dit hebben we gedaan door verschillende kaartjes te maken met daarop 1 letter. Deze letter staat dan centraal in de oefening die we “woorden wolk” noemen.

Het mooie van deze woorden wolk is dat er meerdere varianten mogelijk zijn. De staat allemaal uitgelegd in de omschrijving, die samen met de kaartjes te downloaden is.

Download woorden wolk
Stoomboot Sinterklaas, zoek de vijf verschillen

Zoek de verschillen

Oh kom maar eens kijken, wat de 5 verschillen zijn!
Knutselpiet is druk bezig geweest om een spelletje te maken voor de kinderen. Hij heeft namelijk sommige dingen op het plaatje weg gehaald. Kan jij ontdekken wat de vijf verschillen zijn tussen het bovenste en het onderste plaatje?

Een grote versie van de afbeelding is te downloaden via de onderstaande knop. 

Download afbeelding