Ozosnel

Weten jullie hoe paard OZOSNEL het paard van Sinterklaas werd? Vast wel, want jullie kijken naar het Sinterklaasjournaal. Maar mocht je het vergeten zijn, dan lees je hier hoe dat gebeurd is. Want het paard van Sinterklaas wordt je niet zo maar.

Ozosnel, het paard van Sinterklaas

Nadat Amerigo met pensioen ging moest Sinterklaas op zoek naar een nieuw paard. Gelukkig heeft de Goedheiligman in Spanje een grote stal met meerdere paarden. Eén van deze paarden is OZOSNEL. Het paard is jong en kan heel goed over daken rijden. Daarom mocht OZOSNEL in 2019 voor het eerst mee naar Nederland.
 
Alleen kwam het paard met de trein omdat paardenpiet zei dat OZOSNEL watervrees had. Er mocht van deze Piet helemaal geen water in de buurt van het paard komen. Maar toen Sinterklaas een rondje ging rijden vond paard OZOSNEL het helemaal niet erg om met een boot het water over te steken.
 
Uiteindelijk moest OZOSNEL met Sinterklaas het dak op omdat alle cadeautjes uitgedeeld moesten worden. Toen werd duidelijk waarom paardenpiet had verteld waarom het paard van Sinterklaas bang was voor water. De Piet was niet helemaal eerlijk geweest. Want door de regen was alle witte verf van het paard gespoeld en bleek OZOSNEL helemaal geen schimmel te zijn maar een zwart paard. Paardenpiet had Sinterklaas’ paard OZOSNEL wit geverfd omdat hij bang was dat de Sint het nieuwe paard anders niet mooi zou vinden. Sinterklaas heeft immers al vele tientallen jaren een schimmel als hulpje. 

Paard Ozosnel. Hoe werd het paard wit?

Sinterklaas  was wel een beetje teleurgesteld in Paardenpiet toen hij hier achter kwam want de Sint vind het belangrijk dat je eerlijk bent. Maar hij had ook meteen een goed idee en bestelde een doos vol met baardenwit. Dit gebruikt Sinterklaas om zijn baard mooi wit te houden en hiermee blijft zijn baard zelfs in de regen wit. OZOSNEL is toen helemaal ingesmeerd met baardenwit en blijft vanaf nu voor de rest van zijn leven mooi wit. 

Op deze manier werd OZOSNEL toch de schimmel die altijd met de Sint over de daken loopt.

Wil je misschien een mooie tekening maken voor OZOSNEL of een wortel knutselen? Kijk dan snel verder op de volgende pagina's met kleurplaten voor Sinterklaas en leer voor Sinterklaas knutselen of alle Sinterklaasliedjes over hem en zijn paard te zingen. 

Ozosnel is sinds 2019 het paard van Sinterklaas

Veelgestelde Vragen

Je wil vast alles weten over OZOSNEL en dat kan! We hebben namelijk een overzicht van de meest gestelde vragen gemaakt. Hier kan je dus alle antwoorden vinden. En mocht je toch nog een vraag hebben, laat het vooral weten via de contactpagina of stuur een mailtje.

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!