Knutselen

Wat is er nu leuker dan Sinterklaas, de Pieten en paard Ozosnel te verrassen met zelf gemaakte knutselwerkjes. Natuurlijk kunnen mama, papa, opa en oma altijd helpen met knutselen en tekenen.

Ozosnel.nl heeft verschillende knutselopdrachten verzameld die makkelijk te maken zijn voor kinderen in verschillende leeftijden. Misschien is het een leuk idee om het voorbeeld mee naar school te nemen zodat je daar ook kunt knutselen met de juf of meester? 

Mijter knutselen voor Sinterklaas

Sinterklaas mijter maken

Hoe maak je in een paar stappen een mooie Sinterklaas mijter? We leggen het uit via enkele makkelijke stappen. En je kan natuurlijk zowel voor kinderen als voor volwassenen een Sint mijter maken. Want wat is Sinterklaas nu zonder zijn mijter? Hij heeft deze bijna altijd op. Alleen als hij gaat slapen dan zet hij de mijter op zijn nachtkastje.
 
Download het stappenplan en maak een mooie mijter voor pakjesavond of voor de Sinterklaasviering op school. Leef je lekker uit!

Download stappenplan
Ozosnel knutselen

OZOSNEL knutselen

Maak nu zelf OZOSNEL met deze bouwtekening! Wat is er nu leuker dan zelf het paard van Sinterklaas te knutselen? Daarom hebben we een bouwtekening gemaakt met diverse onderdelen van OZOSNEL. Zoals zijn hoofd, staart, benen en voor- en achterkant. Deze kan je aan elkaar vast maken met een muizentrapje (of zelfs 2) en dan heb je een mooi papieren paardje.

Uiteraard kan je eerst alle onderdelen een leuk kleurtje geven zodat OZOSNEL er vrolijk en kleurrijk uit komt te zien.

Bouwplaat downloaden
Schoen knutselen voor Sinterklaas

Schoen knutselen

Maak zelf je schoentje voor Sinterklaasavond
Wat is er  nu leuker dan zelf je eigen schoentje maken en deze zetten met een wortel of tekening erin. Hier zal Sinterklaas heel blij mee zijn. En de Pieten zullen je kunstwerk vast heel mooi vinden.

Wat moet je doen? Dit is heel eenvoudig. Download de schoen en print deze uit. Daarna kan je meteen aan de slag met kleuren en versieren.

Download bouwplaat
Ozosnel tekenen in een paar stappen

Ozosnel tekenen

Leer in een paar stappen Ozosnel te tekenen

Je wil graag iets moois maken voor Sinterklaas, maar waar begin je? Wat dacht je ervan om te leren hoe je het paard van Sinterklaas kunt tekenen. Dat zal de Sint van heel mooi vinden. En het hoeft natuurlijk niet alleen zijn paard te zijn. Als je eenmaal een paard goed kunt tekenen dan kan je dit natuurlijk voor allerlei tekeningen gebruiken, op school bijvoorbeeld of als verrassing voor een vriend of vriendin in een vriendenboekje.

We hebben 2 verschillende stappenplannen gemaakt. De eerste is voor de jonge kunstenaars onder ons en legt in 4 stappen uit hoe je een paard tekent. De tweede is al een stukje moeilijker en legt het in 8 stappen uit. Dit paard ziet er dan ook weer net iets echter uit.

Hoe teken ik Ozosnel
Wortels knutselen voor Ozosnel

Wortel knutselen

Ozosnel vind wortels heerlijk en hij ziet ze dan ook graag. Maar te veel wortels eten is voor paarden niet goed. Waarom dat zo is kan je lezen in het hoofdstuk: wat eet Ozosnel?

Alleen zijn er veel meer manieren om Ozosnel te verrassen met iets leuks wat toch met wortelen te maken heeft. Het is namelijk heel erg makkelijk om zelf een wortel te knutselen. En zie het resultaat! De wortels zien er leuk uit in je schoentje, maar bijvoorbeeld ook om het huis te versieren voor de Sinterklaasintocht en de aankomst van het paard van Sinterklaas.

 
Hieronder kan je het stappenplan downloaden zodat meteen aan de slag kunt

Download stappenplan
Kleurplaten Sinterklaas

Sinterklaas kleurplaten

Download op de volgende pagina verschillende kleurplaten, print ze uit en begin meteen met kleuren. Hiermee kan je natuurlijk het huis versieren of je slaapkamer. Ook kan je de tekening in je schoen stoppen zodat Sinterklaas deze mee kan nemen als hij bij je langskomt.

Je kan ook proberen om zelf een paard te tekenen. Dat is wel iets moeilijker, maar dan leer je wel hoe je zelf een paard kunt tekenen en dat kan je heel het jaar door oefenen. We hebben een makkelijke en een moeilijke manier gemaakt. De makkelijke manier legt het uit in 4 stappen en de moeilijke versie legt het uit in acht stappen. Deze vind je thier boven erug onder het kopje knutselen.

Ozosnel kleurplaten

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!