Amerigo paard

De voorganger van Ozosnel was het paard Amerigo. Deze schimmel had Sinterklaas voor het eerst mee naar Nederland genomen in 1990 tijdens de aankomst in Elburg. Het paard was vernoemd naar Amerigo Vespucci die van 1454 tot 1512 leefde en een Florentijnse ontdekkingsreiziger was. Een perfecte naam voor het paard van Sinterklaas natuurlijk omdat Amerigo heel wat avonturen heeft beleeft en reizen heeft gemaakt met Sinterklaas.

Amerigo en Sinterklaas zijn dikke vrienden

Amerigo is met pensioen

In 2018 was paard Amerigo voor het laatst met Sinterklaas en de Pieten mee naar Nederland gekomen. Het dier had al zo veel meegemaakt dat hij zijn pensioen verdient had. Op dit moment geniet Amerigo van zijn rust in Spanje. Het paard wordt goed verzorgt door de Pieten die altijd achter blijven om op het huis van Sinterklaas te passen. Daarnaast kan hij Ozosnel nog regelmatig wat tips geven over het rijden op de daken en het bezorgen van de pakjes. Ozosnel is natuurlijk nog een jong paard en moet nog veel ervaring opdoen. Daarom is het erg handig dat paard Amerigo over zijn avonturen kan vertellen als beide paarden op stal staan in Spanje.

Slecht weer vandaag is de naam van het paard van Sinterklaas in België

Amerigo paard in België

Wisten jullie dat onze buren Amerigo en Ozosnel een andere naam geven? Dit heeft er mee te maken dat jaren geleden Sinterklaas aan een van zijn Pieten vroeg hoe zijn paard zou moeten heten. De Piet was zo druk bezig dat hij de vraag niet goed verstaan had en zei: "Slecht weer vandaag, Sinterklaas".

Sindsdien heet het paard van Sinterklaas in Vlaanderen "Slecht weer vandaag." Dus dat is totaal anders dan in Nederland en een bijzondere naam toch? Dat maakt het feestje voor beide landen extra speciaal en toch een beetje anders. Leuk hé!

Meer lezen over Amerigo?

Amerigo is dan wel met pensioen, maar er is nog zo ontzettend veel over hem te vertellen. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat hij vele jaren het paard van Sinterklaas is geweest. Lees hier dan ook alles over paard Amerigo.

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!