Paard van Sinterklaas, hoe word je dat?

Willen jullie alles weten over het paard van Sinterklaas? Dat komt goed uit. Op Ozosnel.nl lees je alles over Amerigo, paard Ozosnel en de geschiedenis van alle paarden van Sinterklaas.

En heb je vragen? Stel ze gerust en we geven zo goed mogelijk een antwoord.

Amerigo met pensioen

Amerigo met pensioen

Nadat Amerigo met pensioen ging moest Sinterklaas op zoek naar een nieuw paard. Gelukkig heeft de Goedheiligman in Spanje een grote stal met meerdere paarden. Eén van deze paarden is OZOSNEL. Het paard is jong en kan heel goed over daken rijden. Daarom mocht OZOSNEL vorig jaar mee naar Nederland.

Alleen kwam het paard met de trein omdat paardenpiet zei dat OZOSNEL watervrees had. Er mocht van deze Piet helemaal geen water in de buurt van het paard komen. Maar toen Sinterklaas een rondje ging rijden vond paard OZOSNEL het helemaal niet erg om met een boot het water over te steken.

Uiteindelijk moest OZOSNEL met Sinterklaas het dak op omdat alle cadeautjes uitgedeeld moesten worden. Toen werd duidelijk waarom paardenpiet had verteld waarom het paard van Sinterklaas bang was voor water. De Piet was niet helemaal eerlijk geweest. Want door de regen was alle witte verf van het paard gespoeld en bleek OZOSNEL helemaal geen schimmel te zijn maar een zwart paard. Paardenpiet had Sinterklaas’ paard OZOSNEL wit geverfd omdat hij bang was dat de Sint het nieuwe paard anders niet mooi zou vinden. Sinterklaas heeft immers al vele tientallen jaren een schimmel als hulpje.

Alles over het paard van Sinterklaas

Jullie willen vast alles weten over het paard van Sinterklaas. Door de jaren heen hebben we al veel vragen ontvangen over bijvoorbeeld Amerigo en Ozosnel. Daarom hebben we alle antwoorden hieronder neergezet. Zo kan je makkelijk een antwoord op je vraag vinden.

Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan vooral een berichtje en dan geven wij antwoord! 

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!