Alles over paarden

OZOSNEL.NL gaat niet alleen over het paard van Sinterklaas, maar over veel meer! Het is een website vol met leuke en leerzame informatie over paarden in het algemeen. Zo hebben we verschillende paardenweetjes op een rij gezet, maar kan het ook gaan over de geschiedenis van paarden of hoe je een paard het beste kunt verzorgen. Op deze pagina's vind je alles!

Ook schrijven we regelmatig een nieuwtjes met nieuwe weetjes en handige tips. 

Paardenweetje op ozosnel.nl

Paardenweetjes

Paarden helpen Sinterklaas, maar ook de mensen in het algemeen al héél erg lang. Vroeger had je nog geen auto's of fietsen en gebruiken mensen een paard om ergens naar toe te komen. Of ze werden voor een kar of koets gezet om meerdere mensen en spullen te vervoeren. Maar de dieren kwamen ook erg goed van pas om mee te helpen op het land. Paarden zijn namelijk erg sterk en konden bijvoorbeeld een ploeg trekken om het land te bewerken. Tegenwoordig worden paarden voornamelijk gebruikt voor sport en plezier.

We hebben interessante en leuke weetjes verzameld over paarden. Sommige dingen wist je misschien niet van paarden en zullen je verbazen.

Paardenweetjes op een rij
Wat mogen paarden eten

Wat mogen paarden eten?

Om een paard in goede conditie te houden is niet alleen beweging belangrijk. Net als bij mensen is het van groot belang dat je paard en pony gezond te eten krijgt. Maar dan is natuurlijk de vraag; wat mag je wel of juist niet aan een paard geven. En mag je af en toe iets lekkers geven?

Daarom hebben we dit artikel geschreven zodat je kunt lezen wat ze wel en zeker niet mogen eten. Dit overzicht wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie.

Overzicht
Hoe oud worden paarden?

Hoe oud worden paarden?

Bij paarden liggen de leeftijden heel anders dan bij mensen. Gemiddeld worden paarden ongeveer 25 jaar oud, terwijl de gemiddelde leeftijd bij mensen in Nederland rond de 8o jaar ligt.

Lees alle informatie en bekijk een handig overzicht op de volgende pagina.

Lees meer