Allereerste fandag van Ozosnel bij Kasteel Heeswijk

Ozosnel fandag bij Kasteel Heeswijk

Ozosnel fandag bij Kasteel Heeswijk op zaterdag 25 november

Fans van Ozosnel, groot en klein, kunnen hun hart ophalen tijdens de allereerste fandag van Ozosnel. Het paard van Sinterklaas komt op 18 november aan in Nederland en viert een dag later meteen zijn verjaardag. Dat zijn dus drukke dagen voor het dier. Zeker omdat hij eigenlijk nog bij moet komen van de lange reis naar Nederland. Daarom zal er een week na de aankomst een speciale dag voor hem georganiseerd worden bij kasteel Heeswijk.

Feest vieren met Ozosnel
Zoals gezegd viert Ozosnel op 19 november zijn verjaardag met Sinterklaas en alle Pieten. Dit jaar wordt hij alweer 10 jaar oud en dat is een mijlpaal die natuurlijk gevierd mag worden. Ozosnel doet dat niets liever dan met kinderen en daar is tijdens de fandag alle ruimte voor.

Kinderen krijgen de kans om Ozosnel van dichtbij te bewonderen, tekeningen te maken en rond te kijken in het logeerkasteel van Sinterklaas. Uiteraard is het ook mogelijk om met Ozosnel op de foto te gaan zodat iedereen met een mooie herinnering naar huis gaat.

Paard van Sinterklaas krijgt eigen fandag

Paardenpiet weet alles van Ozosnel

Natuurlijk mag ook Paardenpiet niet ontbreken en zij kan alles over Ozosnel vertellen. Waarom Sinterklaas bijvoorbeeld gebruik maakt van een paard of waar de naam Ozosnel vandaan komt. Hoe het paard van de Sint zijn verjaardag gevierd heeft of wat Paardenpiet zelf allemaal doet.

Maar ze kan de kinderen ook leren wat het paard allemaal mag eten of wat juist zeker niet. Hoe kinderen Ozosnel het beste kunnen benaderen als ze hem ’s nachts tegen komen. Of hoe ze ervoor zorgt dat Ozosnel heel oud gaat worden.

Kasteel Heeswijk verandert in het logeerkasteel van Sinterklaas

De locatie van de fandag is het logeerkasteel van Sinterklaas in Heeswijk. Want vanaf 15 november verandert het kasteel namelijk in het logeeradres van Sinterklaas en de Pieten. Kinderen kunnen een kijkje nemen in de Pietenvertrekken, de bibliotheek bewonderen en natuurlijk kleuren.

Er zijn dit jaar al enkele Pieten vooruitgesneld want het gonst van de geruchten op de stoomboot: er zou hier een Sinterklaasschat gevonden zijn! Een heuse tijdscapsule is boven de grond gekomen, en naast dit briefje zaten er ook allerlei rare voorwerpen in. Een klein rechthoekig voorwerp met twee gaten erin bijvoorbeeld. Bovenlangs loopt een lintje en het lijkt erop dat, als je een potlood in een van de gaten steekt en draait, het lint begint te bewegen... De jongste Pieten snappen er niets van.

De oude Pieten kunnen hun lol op met deze schat, maar de nieuwe generatie is er stellig van overtuigd dat de muziek, het speelgoed, de verhalen en het lekkers uit deze tijd veel beter zijn. Wat vinden de bezoekers van het museum?

Bestel je kaartjes

Wil je zeker weten dat er plaats is? Bestel dan snel je kaartjes.

De reguliere toegangsprijzen zijn van toepassing, dus deze dag kost niets extra!

Zien we je daar?

Bestel je kaartjes

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!