OZOSNEL in 2021: zijn verjaardag en hij was zoek

Ozosnel in 2021, hij was jarig en zoek

Ozosnel in 2021: zijn verjaardag en hij was zoek

Voor Ozosnel was 2021 weer een bijzonder jaar vol avonturen en natuurlijk zijn verjaardag. Het begon er al mee dat de Pieten onderweg waren met de stoomboot, maar Sinterklaas en Ozosnel nergens konden vinden. Ze hadden overal gezocht, in iedere kamer en in de stal, maar nergens waren ze te vinden. Bij het Sinterklaasjournaal waren ze al van plan om alle voorbereidingen stop te zetten en alle slingers weer op te ruimen. Maar toen bleek dat Sinterklaas, Ozosnel en Paardenpiet er al enkele weken waren in plaats van Luisterpiet. Ze moesten alle huizen langs om te horen welke cadeautjes alle kinderen graag wilden hebben.
 
Toen Pakjesboot 12 eindelijk in Nederland was aangekomen waren alle Pieten door het dolle dat Ozosnel en Sinterklaas al bij het grote Pietenhuis waren. De burgermeesters en kinderen die langs kwamen konden zo hun mooie cadeaus persoonlijk aan de Sint geven. Paard Ozosnel was heel erg blij met de wortelen die hij kreeg.

Ozosnel in 2021: feest voor het paard van Sinterklaas

Tijdens de uitzending van de Sinterklaasintocht kwam Paardenpiet naar de studio en vertelde aan Dieuwertje Blok dat Ozosnel op 19 november jarig was. Dat was voor iedereen een grote verrassing en er werd geregeld dat kinderen een mooie tekening voor Ozosnel konden maken. Je vraagt je natuurlijk af: hoe oud is Ozosnel, dat lees je door op de link te klikken.
 
Na dagen van voorbereiding zorgde Paardenpiet voor een geweldig feest. Ze hing alle tekeningen die bezorgd werden op in de stal. Zorgde voor een heerlijke worteltaart en nodigde verschillende vriendjes en vriendinnetjes uit. Er werd tot die in de nacht gefeest!

Ozosnel is zoek

De volgende dag werden alle gasten weer opgehaald. Alleen werd Ozosnel aan een boer mee gegeven en was er geen paard mee in de stal te vinden. Dat was natuurlijk niet de bedoeling en alle Pieten gingen op zoek naar een wit paard. Binnen een dag hadden ze wel 5 witte paarden gevonden, alleen Sinterklaas had al meteen door dat het niet de juiste Ozosnel was. Dus werd er hulp gevraagd aan alle kinderen in Nederland. Paardenpiet en Dieuwertje vroegen of alle kinderen hooi en water klaar wilden zetten voor het paard. Als er dan s’ morgens van gegeten of gedronken was dan konden de kinderen dit laten weten en zo was het mogelijk om te zien waar Ozosnel precies was.
 
Maar de dagen verstreken en Ozosnel was nog steeds nergens te vinden. Paardenpiet werd steeds nerveuzer en dan was er ook nog het probleem dat het pakjesruim op slot zat en de sleutel in de kluis lag. Steeds meer Pieten werden zenuwachtig en wisten niet wat ze moesten doen om het Sinterklaasfeest alsnog door te laten gaan.
 
En toen was daar Babypiet! Die kroop door de schoorsteen toen zijn papa even niet op lette. En daar op het dak stond Ozosnel. Hij was het dak op geklommen om Babypiet te helpen. Toen Luisterpiet Ozosnel terug bracht naar de stal vond hij onderin zijn zak ook nog eens de sleutel van de kluis. Eerst dachten ze dat dit een chocolade sleutel was, maar het was de echte sleutel en die van chocola lag juist in de kluis.
 
Al met al was het weer een spannend jaar, maar Ozosnel heeft genoten van zijn feestje en om weer in Nederland te zijn. Hij heeft er weer zin in om er ook dit jaar weer een mooi feest van te maken!
 
Wil je Ozosnel huren voor de intocht of een bezoekje? Neem dan vooral contact op!

Ozosnel in 2021, het was feest in de stal

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!