Hoe heet het paard van Sinterklaas?

Hoe heet het paard van Sinterklaas

Hoe heet het paard van Sinterklaas? Iets met een Sinterklaasliedje?

Deze briefjes moest hij allemaal doorlezen om te kijken of er een mooie naam tussen zou zitten. Nadat de Goedheiligman het laatste briefje had gelezen was hij er nog steeds niet uit. Sinterklaas was moet van het lezen en wilde even aan iets anders denken. Daarom zette hij Sinterklaasliedjes op want de Sint wordt daar erg rustig van. En toen op eens hoorde hij de volgende tekst:  

Hoor de wind waait door de bomen.
Hier in huis zelfs waait de wind.
Zou de goede Sint nog komen,
Nu hij 't weer zo lelijk vindt.
Nu hij 't weer zo lelijk vindt.

Ja, hij rijdt in donk're nachten
Op zijn paardje, oh zo snel.

Als hij wist hoe zeer wij wachten,
Ja gewis, dan kwam hij wel.
Ja gewis, dan kwam hij wel!

In het refrein kwam Ozosnel voorbij en dat was de perfecte naam voor zijn paard. Want zijn paard moet natuurlijk snel zijn om alle cadeautjes op tijd te bezorgen. Sinterklaas stelde de naam voor aan zijn Pieten en die waren het er allemaal over eens dat dit de nieuwe naam moest worden van de opvolger van Amerigo.

Zo kwam Ozosnel dus aan zijn naam lieve kinderen.


Zin om meer Sinterklaasliedjes te zingen? De teksten van heel veel liedjes vind je hier.
Weten jullie ook hoe Ozosnel aan zijn witte kleur komt? Daar lees je alles over op deze pagina,

Hoe heet het paard van Sinterklaas?

Heb jij een idee hoe het nieuwe paard van Sinterklaas aan zijn naam komt? De Sint was op zoek naar een nieuwe naam omdat Amerigo nu lekker van zijn pensioen mocht gaan genieten. Alleen welke naam geef je mee aan een paard? Dat is toch wel heel moeilijk om een leuke naam te verzinnen.

Dus vroeg de Sint aan alle Pieten om hier ook mee over na te denken. En Sinterklaas schreef een prijsvraag uit onder zijn Pieten onder de naam: hoe heet het paard van Sinterklaas? De Pieten werden meteen enthousiast en begonnen na te denken over de perfecte naam. Sint kreeg ontzettend veel namen zoals; Pluisje, Witje, Amerigo de tweede, enz, enz. In totaal kreeg Sinterklaas wel 250 briefjes met namen voor zijn nieuwe paard.

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!