Sint en Piet

Sinterklaas wordt natuurlijk geholpen door zijn Pieten. Anders krijgt hij het niet voor elkaar om al die cadeaus op de boot te krijgen en op tijd rond te brengen met paard Ozosnel. De Pieten zijn in Spanje al maanden bezig met de voorbereidingen. Maar er moet natuurlijk ook regelmatig geoefend worden. Ieder jaar zijn er weer nieuwe Pieten en die moeten natuurlijk wel weten wat ze allemaal moeten doen. Hoe moet je daken beklimmen, wat is de beste manier om cadeautjes in te pakken, hoe wil Sinterklaas zijn ontbijtje, en ga zo maar door. 

Sint en Piet: wie is wie?

Maar de Pieten houden zich met nog veel meer bezig! De cadeautjes moeten wel op tijd ingekocht worden anders dan kunnen ze niet mee met de boot. En het inpakpapier moet uitgezocht worden. Welke kleur papier is dit jaar in de mode en welke lintjes vinden de kinderen mooi. 
 
Ozosnel mag ook zeker niet vergeten worden. Een paard heeft veel voer nodig, zijn paardendeken voor als hij het koud krijgt, borstels om ervoor te zorgen dat hij goed verzorgd is en heel veel water omdat paarden ontzettend veel drinken.

Er zijn flink wat Pieten om alles goed te laten verlopen, maar het valt niet mee om ze allemaal uit elkaar te houden met al die kleurrijke pakken.
Het zijn er ook zo veel en ze lopen vaak allemaal door elkaar heen. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van alle Pieten en erbij gezet wat ze allemaal doen. Van de Hoofdpiet tot de Paardenpiet. Hieronder vind je ze allemaal.

En misschien komen er dit jaar wel weer een paar nieuwe Pieten bij? Dat zien we vanzelf in het Sinterklaasjournaal!

Sinterklaas en Ozosnel

Sinterklaas

Iedereen kent natuurlijk Sinterklaas. Deze kindervriend rijdt op Ozosnel en brengt op 5 december de cadeautjes rond.

Hoofdpiet

Hoofdpiet

Hoofdpiet zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Een soort premier van de Pieten. Zo helpt hij Sinterklaas met al zijn vragen, zorgt de Hoofdpiet dat alle taken goed verdeeld zijn onder de andere Pieten, wijs hij de weg tijdens het varen en zorgt ervoor dat ze op tijd aankomen in Nederland.

Malle Pietje

Malle Pietje

Een echte lolbroek, dat kan je Malle Pietje wel noemen. Hij haalt met iedereen grapjes uit. Of het nu Sinterklaas, Dieuwertje Blok of kinderen zijn, dat maakt hem niets uit. Ieder jaar heeft hij wel weer een nieuw grapje, waar iedereen in trapt.

Paardenpiet

Paardenpiet

Deze Piet heeft de belangrijke taak om Ozosnel goed te verzorgen. Het paard moet natuurlijk in goede conditie zijn omdat er zo veel pakjes bezorgd moeten worden. Daarom zorgt Paardenpiet ervoor dat Ozosnel het juiste eten krijgt, voldoende drinkt en hij traint het paard van Sinterklaas op het lopen over de daken.

Piet de Smeerpoets

Piet de Smeerpoets

Als techneut van alle Pieten weet hij precies hoe alles werkt. Nou ja, niet altijd even goed, maar hij doet zijn best 😊. Of het nu pakjesboot 12 is of een printer, Piet de smeerpoets heeft van alles machines verstand en zorgt ervoor dat alles goed blijft werken.

Nieuwe Piet - Ozosnel.nl

Nieuwe Piet

Nieuwe Piet is een beetje onhandig. Ze laat wel eens dingen vallen of vult de verkeerde schoentjes. Maar het kan ook zijn dat ze haar hoofd stoot tegen de schoorsteen. Dan hoor je haar “oepsie” zeggen en dan weet iedereen meteen dat er iets aan de hand is. Gelukkig zijn er altijd wel Pieten in de buurt om haar te helpen.

Proefpiet - Ozosnel.nl

Proefpiet

Smikkelen en smullen kan je wel aan Proefpiet over laten. Hij is de perfecte Piet om pepernoten en speculaas te bakken. Hij kent alle recepten uit zijn hoofd en proeft van te voren of al het eten wel goed smaakt. Als ze te veel wortels voor Ozosnel hebben gekregen dan bakt hij soms ook wel eens een worteltaart.

Boekpiet

Boekpiet

Een belangrijke taak voor Boekpiet is het grote boek van Sinterklaas bij te houden. De Sint kan niet heel de dag met dat zware boek rond lopen en dus helpt Boekpiet hem hierbij. Als Sinterklaas op paard Ozosnel moet rijden of handjes van kinderen wil schudden dan neemt deze Piet het boek van Sinterklaas aan en bewaard deze heel goed.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!