Jesse Drent over Ozosnel en paarden

Jesse Drent over Ozosnel en paarden!

Jesse Drent over Ozosnel en paarden

Ozosnel.nl sprak met Jesse Drent over paarden en Ozosnel. Hij begon al met paardrijden toen hij 8 was en was 12 toen hij zijn eerste pony kreeg. Jesse heeft dus veel ervaring met paarden en pony’s en weet precies wat de dieren nodig hebben. Daarnaast viert hij graag Sinterklaas en stopt dan iets lekkers in zijn schoen.

Zou je je voor willen stellen en uitleggen wat je doet of waar kinderen je van kunnen kennen?
“Mijn naam is Jesse Drent, ik heb 4 paarden, Andorra, Macho, Antares en Gaio. Je zou me kunnen kennen van evenementen of van sociale media. Samen met mijn paarden doe ik allerlei leuke truckjes, zoals liggen, steigeren, lachen, enz. Ook vind ik het altijd heel belangrijk dat paarden het leuk hebben wanneer we wat met ze doen, dus daar ben ik ook altijd veel mee bezig. Op een leuke positieve manier samen met je paard zijn!”

Hoeveel paarden heb je zelf en hoe heten ze?
“Andorra, dit is mijn aller eerste pony, ik heb haar al 14 jaar. Een super lieve en mooie merrie.
Macho, een heel ondeugende maar super stoere Shetlander hengst.
Antares, een gouden paard uit Spanje, hij houd ervan om zonder hoofdstel te rijden.
Gaio, een heel stoer paard uit Portugal, een Lusitano!”

Ozosnel.nl heeft een interview met Jesse Drent

Vorig jaar was Ozosnel opeens kwijt!

Hoe zou jij reageren als je opeens ziet dat je stal leeg is?
“Dan zou ik heel erg in paniek schieten en overal gaan zoeken, tenzij het Macho’s stal is. Dan zou ik gaan zoeken bij het groenste stukje gras bij de buren of waar hij appels kan vinden.” 

Kinderen konden toen hooi, water en wortels klaar zetten om Ozosnel te lokken. Welk eten kan je het beste aan een paard geven?
“Je kunt zeker wat eten in een bakje doen en dan met dat bakje gaan schudden zodat ze het ook kunnen horen. Lekkere paardenbrok helpt altijd. Wortels en appels zijn super lekker, maar daar mogen ze er niet te veel van hebben.”

Welke dingen mag een paard eten als snoepje, maar niet te veel omdat dit niet gezond is?
“Eigenlijk is voor een paard, hoe simpeler hoe beter, dus natuurlijke muesli is altijd heel goed, maar teveel snoepjes of fruit met suiker erin is eigenlijk niet zo goed. Je mag dat zeker geven als een extra traktatie, maar dan niet te vaak. Ook de speciale paardensnoepjes zijn heel lekker, maar net als voor onszelf, niet teveel!”

Ozosnel interviewt Jesse Drent

Wat mag een paard zeker niet eten?

“Een paard mag zeker geen chocoladeletter eten en ook niet teveel pepernoten, maar de chocolade letter is geen goed plan!”

Als kinderen Ozosnel tegen komen, waar moeten ze dan rekening mee houden
“Wat is hij toch een mooi paard hé? Of vind je hem ook wel een beetje spannend? Als je naar een paard kijkt, maak je eigenlijk al contact met hem, dus soms is het beter om hem alleen in gedachte te aaien.”

“Als je hem dan toch echt wilt aaien is het heel belangrijk dat je je hand rustig naar het paard toe doet, want anders kunnen ze schrikken of niet weten wat er gebeurd. Ook is het fijn voor het paard als je eerst wat afstand houdt van zijn neus zodat hij even aan je kan ruiken, dan zeg je eigenlijk, hoi Ozosnel, ik ben……. Of je kunt ze fijn over zijn hals aaien. Aaien vind Ozosnel denk ik ook wat fijner dan veel klopjes krijgen.”

Hoe denk jij dat Ozosnel op het dak komt?
“Ik denk dat dat een geheim is die we misschien nooit zullen weten. Ik vind het in ieder geval heel knap en hij moet er vast veel voor trainen!”

Ozosnel.nl in gesprek met Jesse Drent

Hoe ga je zelf Sinterklaas en pakjesavond vieren?

“Ik ben altijd mega zenuwachtig en ga altijd naar buiten om te spieken. Eigenlijk mag dat natuurlijk niet, maar ik kan het niet laten. Af en toe zet in mijn schoen, maar niet te vaak. En soms laat ik er iets leuks in achter als cadeautje voor sinterklaas, Ozosnel en de pieten!

“Pakjesavond is natuurlijk heel speciaal en het allerbelangrijkste om gezellig met je vrienden of familie er een leuke avond van te maken. Ik zit lekker in mijn pyjama met de hondjes voor de bank op de grond sinterklaasliedjes te luisteren.”

“Heel veel plezier allemaal!!”

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!