Het paard van Sinterklaas had in 2020 een lastig jaar

Het paard van Sinterklaas had in 2020 een lastig jaar

Het paard van Sinterklaas

Ozosnel had in 2020 een bijzonder jaar

Het tweede jaar als paard van Sinterklaas was voor Ozosnel een jaar om niet snel te vergeten. De reis van Spanje naar Nederland was erg spannend omdat er bijna te weinig kolen waren. De laatste zak kolen was plotseling kwijt en daardoor zouden er te weinig kolen zijn om in Nederland aan te komen. Gelukkig zagen de Pieten een spoor aan kolen en vonden ze in de pakjeskamer alle kolen terug. Later bleek dat deze door Bernard verstopt waren omdat hij niet naar zijn moeder wou.

Maar de kolen waren in 2020 niet de enige uitdaging voor Sinterklaas, de Pieten en Ozosnel. Vanwege Corona was het niet mogelijk om een intocht te organiseren zoals dit ieder jaar gebeurde. Anders zouden er te veel mensen en kinderen op één plek zijn en dat zou niet handig zijn om het virus tegen te gaan. Daarom kwam de stoomboot aan in een geheime haven. Heel lang bleef geheim waar dit zou zijn tot aan de laatste dag. Toen bleek dat ze aan zouden leggen aan de Dieuwertje Blokkade. Deze kade lag dicht bij het paleis waar Sinterklaas, zijn paard en de Pieten voor een paar weken zouden blijven.

 

Het paard van Sinterklaas; OZOSNEL rust lekker uit

Voor het paard van Sinterklaas waren de stallen van het paleis de perfecte plek om uit te rusten van de lange reis vanuit Spanje. Daarnaast kon Ozosnel al zijn energie sparen voor pakjesavond omdat Sinterklaas thuis zou werken. De Sint zou alleen voor pakjesavond op pad gaan met zijn schimmel om de pakjes rond te brengen naar alle kinderen in Nederland. Paardenpiet had het dit jaar dus erg makkelijk. Maar dan nog moest hij ervoor zorgen dat Ozosnel voldoende beweging, eten en verzorging kreeg. Gelukkig kwamen de boeren langs met hooi, wortelen en water. Daar heeft Ozosnel heel lang van kunnen genieten. Ook de kinderen hadden veel appels en wortels in hun schoen gestopt. Deze namen de Pieten iedere nacht mee terug als ze de schoencadeautjes weg brachten.

Naast de stallen waren verschillende weilanden waar Ozosnel lekker rond kon rennen en uitgebreid kon grazen. Dat zorgde ervoor dat het paard voldoende beweging kreeg en gezond bleef. Want net zoals bij mensen is het voor paarden ook belangrijk om gezond te eten en goed te bewegen.

Uiteindelijk is alles gelukkig goed gekomen en waren alle cadeautjes op tijd bij alle kinderen bezorgd. Daarna is Ozosnel samen met de Sint, Pieten en Bernhard en zijn moeder weer naar Spanje vertrokken. Hopelijk is er in november weer een gewone intocht en mogen alle kinderen er weer bij zijn.

De jaren vliegen voorbij. Lees hier hoe Ozosnel voor het eerst in Nederland kwam.

En weten jullie hoe Ozosnel aan zijn naam komt? Dat lees je op deze pagina.

Paard van Sinterklaas en zijn stal op het paleis

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!