Sinterklaasjournaal

Al vele jaren is het Sinterklaasjournaal hét moment van de dag om te volgen hoe het gaat met Sinterklaas, de Pieten en Ozosnel. Dit begint al een week voor de Sinterklaasintocht. Dan is al te zien of Pakjesboot 12 goed onderweg is. Al gaan ze soms ook met de trein zoals in 2019.

Iedere avond maken we mee wat er die dag allemaal met Sint en Piet en het paard van Sinterklaas gebeurd is. En iedere keer is het weer spannen of alle goed blijft gaan.

Sinterklaasjournaal

Sinterklaasjournaal kijken

Het Sinterklaasjournaal is waarschijnlijk weer vanaf 8 november iedere avond te zien op de NPO. De afleveringen duren meestal 10 minuten en worden natuurlijk gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Zij presenteert het Sinterklaasjournaal sinds 2001 en heeft al vele avonturen meegemaakt. Zoals die keer dat Sinterklaas een nieuw paard mee nam, dat wit geschilderd was. Of afgelopen jaar, toen Sinterklaas besloot om thuis te werken in het grote Pietenhuis. 

Op zondag is er dan het weekoverzicht met een samenvatting van de week. Zo weet je zeker dat je niets mist.

Dieuwertje Blok van het Sinterklaasjournaal

Het grote Sinterklaasfeest

Vlak voordat het pakjesavond is vaak het grote Sinterklaasfeest. Dan treden er allerlei artiesten op en komen Sinterklaas en de Pieten natuurlijk ook op bezoek. Afgelopen jaar was zo’n feest helaas niet mogelijk en ging Dieuwertje dus zelf op bezoek bij Sinterklaas en mocht ze allerlei vragen stellen aan de Sint. Ook kreeg ze een uitgebreide rondleiding en ging ze zelfs even langs bij paard Ozosnel. Mocht je zelf niet alle Pieten uit elkaar kunnen houden dan kan je altijd nog een kijkje nemen op deze pagina. Hier hebben we een overzicht van alle Pieten en een kleine omschrijving bij iedere Piet gezet.

Pakjesavond

Het blijft altijd tot het laatst toe spannend of alle cadeautjes wel op tijd rond gebracht kunnen worden en of Sinterklaas en de Pieten wel terug naar Spanje kunnen komen. Het spannende einde is altijd op 4 december te zien. Een dag later is het pakjesavond en die dag is ook meteen de laatste uitzending van het Sinterklaasjournaal. Op deze dag zien we een extra lange uitzending waarin we een samenvatting zien van het moment dat Sinterklaas onderweg is tot en met de dag voor pakjesavond. Je kan dan nog één keer extra lang genieten van het Sinterklaasjournaal. Daarna is het bijna weer een jaar wachten tot een nieuw seizoen van het bekende journaal met al het nieuws over Sinterklaas.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!