Wat doet Paardenpiet?

Paardenpiet is net als alle Pieten eigenlijk onmisbaar voor Sinterklaas. Zo zorgt deze Piet natuurlijk voor het paard van Sinterklaas, Ozosnel. Maar daarnaast doet Paardenpiet nog veel meer! We hebben een overzicht gemaakt van wat ze allemaal doet.

Wat doet Paardenpiet

Wat doet Paardenpiet: een overzicht van haar werk

  1. Verzorgen van Ozosnel: Paardenpiet is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van Ozosnel. Hierbij moet je denken aan het voeren, borstelen, de hoeven verzorgen en zorgen dat Ozosnel fit en gezond blijft. Maar het is ook nodig om dagelijks de stal uit te mesten zodat het paard van Sinterklaas een schone stal heeft.
  2. Trainen van Ozosnel: Paardenpiet zorgt ervoor dat Ozosnel goed getraind is en om kan gaan met de drukte en alle geluiden die horen bij het Sinterklaasfeest. Dit zijn bijvoorbeeld de geluiden van gillende kinderen, een drumband of harde muziek. Doordat Ozosnel hiermee om kan gaan blijft hij rustig tijdens de intocht en andere feestelijkheden.
  3. De intocht voorbereiden: Paardenpiet zorgt ervoor dat Ozosnel helemaal klaar is voor de grote intocht van Sinterklaas. Ozosnel moet er dan helemaal tiptop uitzien en dat betekent dat hij gewassen zal worden, goed geborsteld wordt en mooi wordt opgetuigd.
  4. Begeleiden van optochten en evenementen: Tijdens de Sinterklaasperiode is Paardenpiet er tijdens optochten en evenementen altijd bij als Ozosnel  een rol speelt. Paardenpiet zorgt ervoor dat het paard van Sinterklaas veilig kan deelnemen en zich op zijn gemak voelt.
  5. Helpen bij het uitdelen van cadeautjes: De gehele Sinterklaasperiode gaat Sinterklaas samen met Ozosnel, verschillende Pieten en Paardenpiet langs huizen en feestjes om cadeautjes uit te delen. Paardenpiet zorgt ervoor dat Ozosnel goed wordt verzorgd en begeleidt het paard bij al deze bezoeken.
  6. Kinderen blij maken: Tenslotte is Paardenpiet uiteraard bezig om de kinderen blij te maken. Dat is natuurlijk het belangrijkste. Dit kan door snoepgoed uit te delen, maar ook door leuk te dansen of vragen over Ozosnel te beantwoorden.

Wat doet Paardenpiet: meer dan je zou denken

Je had vast niet verwacht dat Paardenpiet zich met zo veel dingen bezighoudt. Maar één van de belangrijkste zaken is toch wel de verzorging, training en het veilig begeleiden van paard Ozosnel tijdens de drukke Sinterklaasperiode.

Zo hebben alle Pieten hun eigen specialiteit en doen ze waar ze goed in zijn. Nou de meeste dan. Wil je weten welke Pieten er nog meer allemaal zijn? Lees hier het overzicht van Sint en Piet: wie is wie.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!