Waarom is het paard van Sinterklaas wit?

Zoals jullie misschien wel weten heeft Sinterklaas al veel paarden gehad die allemaal wit zijn. Maar wil je weten waarom dat is? Lees hieronder dan verder!

Waarom is het paard van Sinterklaas wit?

Dit heeft er alles mee te maken dat het paard goed opvalt in het donker. Als Sinterklaas midden in de nacht op het dak staat en van zijn paard stapt om cadeautjes te bezorgen, dan is het wel zo makkelijk dat hij zijn paard snel weer terug weet te vinden. Er zijn immers heel veel pakjes te bezorgen en kinderen te bezoeken. Dat moet allemaal zo snel mogelijk en goed gebeuren en daarom telt iedere minuut. In november en december is het al heel vroeg donker en kan het s ’nachts regenen of zelfs sneeuwen en dan helpt de witte kleur van het paard enorm. De rode teugels en het rode kleed wat onder het zadel ligt vallen daardoor door ook extra op. Dit maakt het paard zo uniek dat deze altijd goed opvalt.

Meer weten?
Ozosnel wit gemaakt

Waarom is het paard van Sinterklaas wit; Ozosnel wit gemaakt

Dit is ook de reden dat Paardenpiet Ozosnel in 2019 wit had gemaakt met verf, terwijl het paard eigenlijk zwart was. Hij dacht dat Sinterklaas alleen op een wit paard zou willen rijden. Daarom had hij verzonnen dat Ozosnel bang was voor water. Maar dat was alleen maar om te voorkomen dat de verf van het paard van Sinterklaas zou spoelen. Maar na een flinke regenbui kwam Sinterklaas er toch achter.

Sinterklaas was wel een beetje teleurgesteld in Paardenpiet toen hij hier achter kwam want de Sint vind het belangrijk dat je eerlijk bent. Maar hij had ook meteen een goed idee en bestelde een doos vol met baardenwit. Dit gebruikt Sinterklaas om zijn baard mooi wit te houden en hiermee blijft zijn baard zelfs in de regen wit. OZOSNEL is toen helemaal ingesmeerd met baardenwit en blijft vanaf nu voor de rest van zijn leven mooi wit.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!