Wat voor paard is Amerigo

Amerigo is beroemd geworden als het paard van Sinterklaas. Maar wat voor soort paard is Amerigo eigenlijk?

Het is een Koninklijk Warmbloed Nederland Paard. Kort gezegd een KWPN-paard. Dit betekent dat Amerigo is goedgekeurd door het warmbloed stamboek. Het KWPN is eigenlijk een modern ras warmbloedpaard en wordt gefokt om goed te presteren in de top van de paardensport. 

Wat voor soort paard is Amerigo?

Wat voor soort paard is Amerigo: een warmbloed paard

De naam warmbloed heeft niets te maken met de temperatuur van een paard, maar met het feit dat het een ras is met voorouders die zowel onder de volbloeden als koudbloeden vielen. Het ras warmbloed is met een reden gekozen. Dit ras paarden is namelijk temperamentvoller en gretiger dan koudbloedpaarden. Daarom worden ze veel gebruikt in de dressuur en springsport. Deze eigenschappen zijn perfect voor het paard van Sinterklaas. Amerigo is niet voor niets vele jaren met de Sint op pad geweest om pakjes te bezorgen.

Ozosnel is vanaf 2019 het paard van Sinterklaas en hij is van een ander ras. Wat voor ras en welke eigenschappen dat ras heeft is hier te lezen. Meer informatie over Amerigo is hier te vinden, zoals zijn kleur en hoe oud hij is geworden.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!