Ozosnel, het paard van Sinterklaas

Ozosnel, het paard van Sinterklaas
Ozosnel is jong en nieuw

Ozosnel is jong en nieuw

Hoe OZOSNEL het paard van de Sint werd.

Weten jullie hoe OZOSNEL het paard van Sinterklaas werd? Vast wel, want jullie kijken vast naar het Sinterklaasjournaal. Maar mocht je het vergeten zijn, dan lees je hieronder hoe OZOSNEL in 2019 voor het eerst mee naar Nederland kwam.Nadat Amerigo met pensioen ging moest Sinterklaas op zoek naar een nieuw paard. Gelukkig heeft de Goedheiligman in Spanje een grote stal met meerdere paarden. Eén van deze paarden is OZOSNEL. Het paard is jong en kan heel goed over daken rijden. Daarom mocht OZOSNEL vorig jaar mee naar Nederland.

Alleen kwam het paard met de trein omdat paardenpiet zei dat OZOSNEL watervrees had. Er mocht van deze Piet helemaal geen water in de buurt van het paard komen. Maar toen Sinterklaas een rondje ging rijden vond OZOSNEL het helemaal niet erg om met een boot het water over te steken.

Baardenwit van Sinterklaas

Uiteindelijk moest OZOSNEL met Sinterklaas het dak op omdat alle cadeautjes uitgedeeld moesten worden. Toen werd duidelijk waarom paardenpiet had verteld waarom het paard van Sinterklaas bang was voor water. De Piet was niet helemaal eerlijk geweest. Want door de regen was alle witte verf van het paard gespoeld en bleek OZOSNEL helemaal geen schimmel te zijn maar een zwart paard. Paardenpiet had Sinterklaas’ paard OZOSNEL wit geverfd omdat hij bang was dat de Sint het nieuwe paard anders niet mooi zou vinden. Sinterklaas heeft immers al vele tientallen jaren een schimmel als hulpje. 

Sinterklaas was wel een beetje teleurgesteld in Paardenpiet toen hij hier achter kwam want de Sint vind het belangrijk dat je eerlijk bent. Maar hij had ook meteen een goed idee en bestelde een doos vol met baardenwit. Dit gebruikt Sinterklaas om zijn baard mooi wit te houden en hiermee blijft zijn baard zelfs in de regen wit. OZOSNEL is toen helemaal ingesmeerd met baardenwit en blijft vanaf nu voor de rest van zijn leven mooi wit. 

Op deze manier werd OZOSNEL toch de schimmel die altijd met de Sint over de daken loopt.

Weten jullie nog welk paard met pensioen is gegaan? Hier lees je alles over het vorige paard van de Sint.

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!