Wat is er gebeurd met Amerigo?

Wat is er gebeurd met Amerigo

Wat is er gebeurd met Amerigo?

In het verre land van Sinterklaas, waar de lucht altijd gevuld is met vrolijke liedjes en de geur van pepernoten, woonde eens een bijzonder paard genaamd Amerigo. Hij was het trouwe metgezel van Sinterklaas en had vele avonturen beleefd.

Amerigo had jarenlang Sinterklaas geholpen met het rondbrengen van cadeautjes aan alle kinderen in Nederland en België. Samen galoppeerden ze over daken en door de donkere nacht, met de sterren als hun gids.

Maar na vele jaren van hard werken begon Amerigo toch ook een jaartje ouder te worden. Zijn hoeven tikten niet meer zo snel op de dakpannen en de komst van zonnepanelen maakten het steeds lastiger voor hem. Sinterklaas zag dat Amerigo moe was en besloot dat het tijd was voor hem om van zijn welverdiende rust te genieten.

Eisen voor het paard van Sinterklaas

Maar voordat Amerigo met pensioen ging besloot Sinterklaas om dit goed met Paardenpiet en de andere Pieten te besproken. Want er moest natuurlijk wel een goede opvolger voor paard Amerigo gevonden worden. Een paard dat weer vele jaren met Sinterklaas over de daken kan galopperen en cadeautjes rond brengen. Maar dat niet alleen. Het paard van Sinterklaas moet aan verschillende eisen voldoen, zoals:

  1. Geschikt voor kinderen: Het nieuwe paard moet uiteraard vriendelijk zijn voor kinderen. Het paard zal ontzettend veel aandacht krijgen van jonge fans die het willen aaien, knuffelen of misschien zelfs een ritje willen maken.
  1. Betrouwbaar: Het paard van Sinterklaas moet betrouwbaar en kalm zijn zodat kinderen een gevoel van vertrouwen en veiligheid krijgen tijdens de intocht en andere festiviteiten. Daar moet Sinterklaas altijd op kunnen vertrouwen en dus moet het paard ook heel gehoorzaam zijn.

  2. Geduldig: Het paard moet geduldig zijn, omdat het veel aandacht zal krijgen tijdens evenementen en optochten. Het moet rustig kunnen blijven terwijl het omringd wordt door mensen, muziek en lawaai.

  3. Een schimmel: Het paard van Sinterklaas moet wit zijn. Dit is niet voor niets een traditie. Een wit paard is namelijk heel goed te zien in het donken en daardoor kunnen de Sint en Pieten het paard makkelijk terug vinden in de nacht of als het regent.

  4. Genoeg conditie: Omdat er ontzettend veel cadeautjes bezorgd moeten worden is het belangrijk dat het paard een goede conditie heeft. In een korte periode van enkele weken werkt hij door heel Nederland en België en dat kan alleen als je als paard genoeg conditie hebt.
Ozosnel is de opvolger van Amerigo

Ozosnel volgt Amerigo op als paard van Sinterklaas

Gelukkig had Sinterklaas al een goed paard op het oog. Want enkele jaren eerder had hij reeds een opvolger van Amerigo gevonden. Een jong paard was toen al bij Amerigo in de wei gezet en kreeg langzaam aan steeds meer training om op ten duur de rol van het paard van Sinterklaas op zich te nemen. Ook kreeg hij steeds tips van zijn leermeester Amerigo.

De opvolger was er dus al bijna klaar voor. Het enige wat nog ontbrak, dat was de juiste naam. Hier hebben Sinterklaas en de Pieten lang over na moeten denken. Tot de Sint opeens op de naam Ozosnel kwam. Lees hier het complete verhaal over waar de naam Ozosnel vandaan komt.

Amerigo geniet van zijn pensioen

Amerigo geniet van zijn pensioen

Dus nu, in het warme en zonnige Spanje, woont Amerigo rustig en gelukkig. Hij graast in groene weilanden, geniet van de zon op zijn vacht en wordt elke dag verwend met lekkere wortels en sappig hooi. Hoewel hij niet meer meegaat op de lange reizen met Sinterklaas, is Amerigo nog steeds geliefd en wordt hij nooit vergeten.

En als de decembermaand aanbreekt en Sinterklaas naar Nederland komt, dan denkt hij altijd met een glimlach terug aan de mooie herinneringen met zijn trouwe vriend Amerigo, die nu geniet van een welverdiend pensioen in het zonnige Spanje.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!