Wanneer Sinterklaas in Nederland 2023

wanneer sinterklaas in nederland 2023

Wanneer Sinterklaas in Nederland 2023

Sinterklaas, de Pieten en Ozosnel zullen waarschijnlijk in de tweede week van November met De Stoomboot vanuit Spanje naar Nederland vertrekken. Na maanden aan voorbereiding, training en het inpakken van cadeautjes zullen ze dan eindelijk weer met een volle stoomboot onze kant opvaren.

Vanaf 8 november is de reis iedere avond te volgen via het Sinterklaasjournaal. Tot ze uiteindelijk op zaterdag 18 november aan zullen komen in de stad Gorinchem. Daar zullen vele duizenden kinderen de Sint, Pieten en het paard van Sinterklaas welkom heten door Sinterklaasliedjes te zingen en uitbundig te zwaaien.

Sinterklaas in Nederland en de avonturen van de Pieten

Sinterklaas in Nederland: avonturen van de Pieten

We hopen allemaal dat de reis en de weken naar pakjesavond beter verlopen dan de vorige jaren. Mocht je het vergeten zijn dan kan je de avonturen van 2019, 2020, 2021 en 2022 nog even terug lezen want er is ontzettend veel gebeurd. In 2019 kwamen ze met de trein naar Nederland omdat Ozosnel watervrees zou hebben. In 2020 werkt Sinterklaas vanuit huis vanwege Corona en ging hij alleen op 5 december pakjes rondbrengen. En in 2021 werd de verjaardag van paard Ozosnel uitgebreid gevierd. Maar dat jaar was hij ook tijdelijk kwijt en werden alle kinderen in Nederland gevraagd om mee te zoeken.

Vorig jaar was het nog spannende omdat tijdens de eerste uitzending van het Sinterklaasjournaal te zien was hoe Pakjesboot 12 zonk. Gelukkig waren Sinterklaas, de Pieten, Paardenpiet en Ozosnel op tijd van boord. Om op tijd in Nederland te zijn bestuurde Sinterklaas een vliegtuig en nam zo de cadeautjes mee. Alleen passen er niet zo veel Pieten in een vliegtuig als op een stoomboot. Dus moesten de Pieten extra hard werken om alles op tijd te organiseren. Gelukkig was er goed nieuws omdat er een nieuwe stoomboot klaar was en uiteindelijk alles toch nog goed kwam.

Sinterklaas 2023: Ozosnel fandag

Sinterklaas 2023: fandag Ozosnel

Een dag na de aankomst in Gorinchem is het direct nog een keer feest! Want op die dag is Ozosnel namelijk jarig en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Hier kan je lezen hoe Ozosnel zijn verjaardag viert en wat er allemaal voor hem gedaan wordt.

Maar dit jaar is extra speciaal omdat er op zaterdag 25 november voor het eerst een Ozosnel fandag georganiseerd gaat worden. Speciaal voor alle kinderen komt hij naar Kasteel Heeswijk zodat ze hem persoonlijk kunnen feliciteren, aaien en zelfs met hem op de foto kunnen. De hele dag zijn er diverse leuke dingen te beleven zodat het voor iedereen een geweldige dag wordt. Daarna heeft het paard van Sinterklaas nog ruim een week de tijd om uit te rusten, voordat hij tijdens pakjesavond over de daken gaat met Sinterklaas.

Sinterklaasfeest 2023: Sinterklaas kleurplaten

Sinterklaasfeest 2023: Sinterklaas kleurplaten

We moeten dus nog even afwachten wat voor avonturen er dit jaar beleefd gaan worden. Maar we weten al wel zeker dat het een hele gezellig periode gaat worden met Sinterklaasliedjes, huizen die versierd worden en omdat er altijd ontzetten veel mooie tekeningen en knutselwerken gemaakt worden. Ozosnel krijgt altijd al veel tekeningen opgestuurd rond zijn verjaardag en daar zitten echte kunstwerken bij! Hij wordt hier ontzettend vrolijk van en voelt zich dan echt jarig.

Mocht je nog op zoek zijn naar mooie Sinterklaas kleurplaten of ideeën om te knutselen dan kan je altijd een kijkje nemen op onze verschillende pagina’s met kleurplaten en knutselwerken. En om het helemaal compleet te maken hebben we ook nog een pagina met Sinterklaasliedjes zodat je lekker mee kunt zingen!

Heel veel plezier dit jaar! En heb je een vraag aan Ozosnel, stuur dan vooral een berichtje!

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!