Wat eet Ozosnel?

Ozosnel moet natuurlijk hard werken en daarom zorgt Paardenpiet ervoor dat het paard van Sinterklaas gezond eten krijgt. Maar wat eet een paard dan zoal. Dit is natuurlijk belangrijk om te weten als je je schoentje wilt zetten met iets lekkers erin voor Ozosnel.

Wat eet Ozosnel: gezond eten!

Om het paard van Sinterklaas in de juiste conditie te houden is het heel belangrijk om gras, hooi of mais als eten te geven. Als extra voer geeft Paardenpiet ook wel eens paardenbrokjes.
Ozosnel is verder dol op wortels, appels, broccoli en zelfs spruitjes. Alleen dit mag niet te veel zijn. Net als Amerigo heeft ook Ozosnel het gras of hooi als basis en daarnaast krijgt het paard er groente of fruit als extraatje bij. Dit gebeurd dus met mate en komt doordat er bijvoorbeeld in fruit veel natuurlijke suikers zitten.

Wat je misschien niet van paarden weet is dat ze meer als de helft van de dag aan het eten zijn. Daarom is het dus extra belangrijk dat ze de hele dag gras of hooi kunnen eten. Als het paard van Sinterklaas in de stal staat uit te rusten dan kan hij op zijn gemak wat knabbelen aan het hooi en heel soms krijgt hij dan een worteltje.

Wat eet Ozosnel?

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!