Sinterklaasjournaal 2022: Ozosnel met het vliegtuig

Sinterklaasjournaal 2022_Ozosnel met het vliegtuig

Sinterklaasjournaal 2022

Het Sinterklaasjournaal van 2022 begint erg spannend als we Sinterklaas, alle Pieten en Ozosnel aan boord zien van Pakjesboot 12. Alleen het weer is erg slecht en er zijn verschillende lekkages. De Pieten zijn druk bezig om de problemen op te lossen, maar het wordt alleen maar erger. Zelfs zo erg dat Sinterklaas en de Pieten besluiten om van boord te gaan. Paardenpiet is druk bezig om te zorgen dat Ozosnel veilig van boord gaat. En het is geen moment te laat want uiteindelijk zien we de stoomboot helaas zinken.

Ozosnel met het vliegtuig

Sinterklaasjournaal 2022: Pietentekort

Doordat het niet meer mogelijk was om met de stoomboot naar Nederland te komen, moest Sinterklaas iets anders verzinnen. Om toch op tijd voor de intocht te zijn werd het vliegtuig genomen. Sinterklaas zelf was de piloot en het hele ruim lag vol met zakken cadeautjes. Maar ook was er plaats voor het paard van de Sint. Ozosnel kreeg zijn eigen plek in het vliegtuig en was zo mooi op tijd in Nederland.

Maar in een vliegtuig passen lang niet zo veel Pieten als op de Pakjesboot. Dus was er een Pietentekort. De Pieten die er waren moesten dus extra hard werken om alle pakjes op tijd bij de kinderen te krijgen. Alle zakken met cadeautjes waren goed aangekomen op het vliegveld. Alleen toen iedereen aankwam bij het grote Pietenhuis, was er nog geen enkel cadeautje te bekennen. Door problemen op Schiphol waren de zakken niet goed verwerkt en waren ze met diverse andere vliegtuigen over de gehele wereld verspreid. Een extra uitdaging voor de Sint.

Sinterklaasjournaal 2022

Sinterklaasjournaal 2022: een nieuwe stoomboot

De Sinterklaasintocht komt steeds dichterbij en Rachel is al in Leidschendam om meer over het havenstadje te vertellen. Er is alleen één man die zich vreemd gedraagt en er alles aan doet om Rachel weg te houden bij de sluis. Wanneer Rachel met een drone over Leidschendam gaat vliegen ziet ze opeens een stoomboot liggen en ze gaat op onderzoek uit. Het blijkt dat Sinterklaas al lang in de gaten had dat Pakjesboot 12 oud en versleten was en dus had hij in 2021 al contact gezocht met Piet Hein. Hem werd gevraagd om een nieuwe stoomboot te bouwen zodat ze er weer jaren tegenaan zouden kunnen.

Maar een nieuwe boot betekend ook dat er een nieuwe naam moest komen en dus werd aan alle kinderen gevraagd of ze mee wilden denken over een nieuwe naam. Er kwamen heel veel originele namen voorbij zoals Pakjesboot 13, de Stroomboot, enz. Uiteindelijk mochten alle kinderen in Nederland stemmen op hun favoriet en dat werd: De Stoomboot!

Paardenpiet en Ozosnel

Sinterklaasjournaal 2022: boek en pakjes terecht

Alles leek in het honderd te lopen want de zakken met cadeautjes waren nog steeds niet terecht. Om het nog erger te maken was het grote boek van Sinterklaas ook nog eens zoek. Het was dus niet duidelijk welke cadeautjes naar welke kinderen bezorgd moesten worden. En dan hadden ze ook nog steeds te maken met een tekort aan Pieten. Daardoor wilde Hoofdpiet terug gaan naar Spanje en het Sinterklaasfeest voor een jaartje overslaan. Zo ver kwam het gelukkig niet. Sinterklaas had echter wel in de gaten dat de Pieten het zwaar hadden en hij vroeg alle kinderen een medaille voor ze te maken.

Gelukkig waren er enkele Pieten die met de nieuwe stoomboot naar Londen, Parijs en New York zijn gevaren om daar de zakken met cadeautjes op te halen. Dus dat kwam zeker goed. Alleen was het grote boek van de Sint nog kwijt. Deze kwam boven water toen Paardenpiet met Ozosnel op de luchthaven door de douane moest. Ze moest haar juten zak leegmaken en onderin zat het boek. Ze sprong meteen op de rug van het paard van Sinterklaas en ze gingen in galop terug naar het Grote Pietenhuis.

Uiteindelijk kwam dus alles goed en kon pakjesavond gewoon doorgaan!


Copyright van de afbeeldingen behoort tot de NTR

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!