Waar komt de naam Ozosnel vandaan?

Sinterklaas en de Pieten vonden het erg lastig om een goede naam te verzinnen voor de opvolger van paard Amerigo. Er werd dan ook erg lang gediscussieerd en dagen lang kwam iedereen met nieuwe namen. Maar keer op keer was het niet de goede naam voor het paard van Sinterklaas.

Waar komt de naam Ozosnel vandaag: het liedje

Als laatste poging mocht iedereen een naam in de ideeënbus doen en daarna ging Sinterklaas een naam kiezen. Alle Pieten stopten een briefje in de bus. Van Hoofdpiet tot Bakpiet en van Luisterpiet tot natuurlijk Paardenpiet.

Die avond pakte Sinterklaas de ideeënbus en nam deze mee naar zijn studeerkamer. Daar schudde hij de bus leeg op zijn bureau en onder het genot van chocolademelk en pepernoten begon hij de briefjes te lezen. Maar de Sint kreeg nog niet echt het goede gevoel en zetten een cd met Sinterklaasliedjes op.

Al zingend ging hij verder met lezen en kwam bijzondere namen tegen zoals: Rudolf, Joly Jumper en Salinero. Toen hij alle briefjes had gelezen was de Goedheiligman nog steeds niet tevreden. De naam van zijn paard moest nog vele tientallen jaren mee gaan en moet dus in één keer goed zijn. Hij besloot even zijn ogen dicht te doen voor wat inspiratie.

Waar komt de naam Ozosnel vandaan?

Hoor de wind waait door de bomen

Net op dat moment klonk de tekst van het liedje "hoor de wind waait door de bomen." In dit Sinterklaasliedje komt de regel "op zijn paardje oh zo snel," voor. Dat zette de Sint aan het denken en hij was er eindelijk uit!

Ozosnel werd de naam van zijn witte paard. Want het paard is heel snel met het bezorgen van alle cadeautjes en daarom past deze naam perfect! Alle Pieten waren het hier meteen mee eens en Knutselpiet maakte direct een mooi naambord voor Ozosnel. Deze werd bij hem in de stal gehangen.

Nu weten jullie dus waar de naam Ozosnel vandaan komt. Het hele Sinterklaasliedje is via deze pagina te beluisteren en daar kan je ook de tekst mee lezen.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!