Waarom heeft Sinterklaas een paard?

Dit is eigenlijk om verschillende redenen. Sommige zijn heel praktisch en anderen stammen uit een ver verleden. We zullen op deze pagina zo goed mogelijk proberen uit te leggen waarom Sinterklaas een paard heeft.

Waarom heeft Sinterklaas een paard?

Waarom heeft Sinterklaas een paard: Ozosnel is sterk

Sinterklaas en de Pieten hebben ontzettend veel werk te doen als ze in Nederland zijn. Al de schoencadeautjes en pakjes moeten natuurlijk bezorgd worden en die zijn hardstikke zwaar. Daarom hebben ze hulp nodig van een paard en in dit geval is dat Ozosnel.

Anders zijn de Pieten veel te lang bezig om alles van de pakjeskamer naar de kinderen te dragen. Ozosnel mag namelijk 120 kg dragen en dat is net zo veel als 6 Pieten kunnen dragen. Een ander groot voordeel is dat Ozosnel alles meteen het dak op draagt en dat maakt het makkelijk voor de Sint.

Waarom Sinterklaas een paard heeft

Waarom heeft Sinterklaas een paard: Sint is goed te zien

Vele jaren geleden was het heel normaal dat belangrijke mensen een paard hadden en daar over op naar toe reden. Op deze manier hoefden ze niet te lopen en keken de mensen tegen hen op en dat gaf status.

Tegenwoordig is dat heel anders en is het vooral handig voor alle kinderen. Want doordat Sinterklaas hoog op een paard zit is hij zelf voor kinderen die ver weg staan heel goed te zien. Zo is niemand teleurgesteld tijdens, bijvoorbeeld, de Sinterklaasintocht.

En stiekem is het voor Sinterklaas ook wel fijn aangezien hij ook een dagje ouder wordt 😉

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!