Paard van Sinterklaas

Paard van Sinterklaas

Voor Sinterklaas is zijn paard eigenlijk onmisbaar. Dit heeft er alles mee te maken dat het paard de Sint overal naar toe brengt en daarnaast meehelpt om de cadeautjes bij alle kinderen te bezorgen. Het zijn zo veel cadeautjes dat de Sint en Pieten alle hulp kunnen gebruiken. Het paard van Sinterklaas kan namelijk makkelijk 120 kg aan pakjes dragen en dat is net zo veel als zes Pieten.

Paard van Sinterklaas

Het paard van Sinterklaas: Ozosnel

Als we terug gaan in de tijd dan heeft Sinterklaas door de jaren heen in totaal 10 verschillende paarden gehad, waar we de namen van weten. Voor 1950 werd de naam van het paard niet bijgehouden. Dit had er mee te maken dat Sinterklaas paarden leende als hij in Nederland was. Hij nam dus niet zijn eigen paard mee naar Nederland.

De meest bekende paarden van Sinterklaas zijn natuurlijk Amerigo en Ozosnel. In 2018 was Amerigo voor het laatst in Nederland voordat hij met pensioen mocht. Na vele jaren hard werken mocht hij van zijn oude dag genieten en heerlijk grazen in de wei. Daarom is paard Ozosnel in 2019 voor het eerst mee naar Nederland gekomen. Vanaf dat jaar gaat hij met Sinterklaas het dak op en dat doet hij super goed.

Het paard van Sinterklaas: een schimmel

Naast het feit dat een paard veel cadeautjes kan dragen, zijn er nog meer redenen waarom Sinterklaas een paard heeft. Zo kan Ozosnel bijvoorbeeld goed zien in het donker. Dit komt goed van pas want ze gaan langs de deuren als het donker is. Ozosnel kan dan goed zien waar hij loopt en zo Sinterklaas altijd veilig thuis brengen.

De Goedheiligman kiest altijd voor een schimmel als zijn paard. Ook dit heeft een reden. Zoals gezegd worden de pakjes altijd midden in de nacht rondgebracht. En als Sinterklaas dan de pakjes af gaat geven dan kan hij zijn paard ook weer makkelijk terug vinden in het donker. Want een zwart paard zou natuurlijk niet opvallen. Een wit paard des te meer!

Wil je meer over het paard van Sinterklaas lezen, neem dan vooral een kijkje in onze kennisbank. Hier kan je bijvoorbeeld lezen hoe oud Ozosnel is, wat Ozosnel eet en ook allerlei leuke weetjes over zijn voorganger, Amerigo.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!