Hoe viert Ozosnel zijn verjaardag?

Voor de verjaardag van Ozosnel, op 19 november, is Paardenpiet al dagen bezig geweest met het versieren van de stal en Bakpiet heeft voor een heerlijke worteltaart gezorgd. Op de dag zelf moet alles perfect verlopen. Paardenpiet is dan ook al vroeg wakker om een speciaal ontbijt te maken voor Ozosnel. Vers hooi, wat brokken en een paar appels zorgen voor een lekker ontbijt waar paard Ozosnel van zal smullen. Hij krijgt natuurlijk niet te veel te eten omdat hij anders zijn lekkere taart niet meer lust.

Hoe viert Ozosnel zijn verjaardag; feest in de stal

Na het ontbijt komen Sinterklaas en alle Pieten langs om Ozosnel te aaien en feliciteren. Sommige Pieten geven hem stiekem iets lekkers zoals een suikerklontje, maar ze krijgen snel van Paardenpiet en Sinterklaas te horen dat dit niet zomaar mag. Ozosnel mag namelijk niet te veel snoepen. Waarom dat niet mag en wat Ozosnel wel mag eten lees je hier,
 
Om al dat lekkers en het ontbijt te laten zakken is het tijd voor een ritje. Sinterklaas en Ozosnel houden ervan om samen een lange rit te maken over het landgoed en door de bossen. Zo kunnen ze genieten van de frisse lucht en blijft Ozosnel in beweging.
 

Als ze na het ritje terug komen bij het Pietenhuis mag Ozosnel nog even lekker buiten grazen. Paarden eten namelijk bijna de helft van de dag en moeten dus voldoende gras en hooi te eten hebben. En doordat hij buiten in de wei staat kunnen de Pieten binnen alles klaar maken voor het feestje. Sinterklaas, de Pieten en Ozosnel houden namelijk wel van een feestje. Dus worden er boxen voor de muziek, discolampen en voldoende hapjes naar de stal gebracht. Verjaardagskaarten worden gebruikt om alles te versieren en de taart mag zeker niet ontbreken.

Aan het eind van de middag is het tijd voor Ozosnel om verzorgd te worden zodat hij er netjes uit ziet voor zijn feestje. Zo worden zijn hoeven schoon gemaakt en wordt hij heerlijk geborsteld. Een feestmuts en zijn rode halster maken het compleet.

De stal staat inmiddels vol Pieten en als Sinterklaas zijn trouwe paard mee naar binnen neemt begint iedereen meteen te zingen. Terwijl Bakpiet de taart binnen brengt wordt de muziek aangezet en maakt iedereen er een spetterend feest van. Sinterklaas gaat op tijd naar bed, maar Ozosnel en de Pieten maken het altijd erg laat. Daarom mogen ze de volgende dag lekker lang uitslapen.

Hoe viert Ozosnel zijn verjaardag?

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!