Wat is het grootste paard ter wereld

Het grootste paard ter wereld

Wat is het grootste paard ter wereld

In het Guinness Book of World Records zijn verschillende records te vinden die met paarden te maken hebben. Eén van die records is die van het grootste paard ter wereld.

Big Jake was een Belgisch trekpaard dat in 2010 door het Guinness Book of World Records werd uitgeroepen tot het grootste paard ter wereld. Zijn naam was niet voor niets gekozen want hij was 210,19 centimeter hoog en woog meer dan 1.100 kg. Big Jake was een vriendelijke en zachtaardige reus, en daarom hij was erg populair bij alle mensen die hem bezochten en tegen kwamen.

Ras: Belgisch trekpaard
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 2000
Overlijdensdatum: 2020
Schofthoogte: 210,19 centimeter
Gewicht: 1134 kg

 

Andere grote paarden
Een ander paard wat bekend stond om zijn grootte was Sampson, een Shire-paard dat in de late 19e eeuw leefde. Sampson had zelfs een hoogte van 219 centimeter en indrukwekkend gewicht. Maar in die tijd werden de metingen en records lang niet zo nauwkeurig als tegenwoordig. Daarom is Sampson ook niet opgenomen in het Guiness Book of Records.

Naas Big Jake zijn deze grootte paarden bekend:

Samson: Shire Horse, 2,19 meter hoog
Duke of Wellington: Clydesdale, 2,03 meter hoog
Poe: Shire Horse, 2,03 meter hoog

Interessante weetjes over grote paarden

Grote paardenrassen werden oorspronkelijk gefokt voor zwaar werk, zoals het trekken van ploegen en wagens. Tegenwoordig is dat niet meer nodig omdat alles met tractoren en vrachtwagen gedaan wordt.

De meeste grote paardenrassen zijn koudbloedpaarden, wat betekent dat ze kalm en temperamentvol zijn. We hebben een mooi overzicht gemaakt van de bekendste paardenrassen.

Grote paarden hebben een speciale voeding nodig om hun grote lichaam te onderhouden. Lees hier wat paarden mogen eten.

De levensverwachting van een groot paard is doorgaans 20-25 jaar. Hoe dat voor andere paarden zit lees je op deze pagina: hoe oud worden paarden.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!