Anky van Grunsven: tips voor OZOSNEL

Als succesvolste Nederlandse amazone en haar eigen manege weet Anky van Grunsven alles van paarden. Daarnaast mocht haar paard vorig jaar op komen draven bij het verjaardagfeestje van OZOSNEL. Reden genoeg om haar en paar vragen te stellen.

Anky van Grunsven en Ozosnel

Ozosnel.nl in gesprek met Anky van Grunsven

Hoe vond je het om uitgenodigd te worden voor het Sinterklaasjournaal?
“Ik vond het ontzettend leuk want ik ben erg fan van Sinterklaas en OZOSNEL. De Sinterklaastijd vind ik één van de leukste periodes van het jaar en dat ik toen bij het feestje van het paard van Sinterklaas mocht zijn, maakte het wel heel erg speciaal.”

Wat vond je van OZOSNEL?
“Het was duidelijk dat hij het erg naar zijn zin had op zijn verjaardag. Het is een erg braaf paard en ik zou graag eens op hem willen rijden. Maar ik ga dan toch liever niet het dak op. Dat laat ik dan toch maar over aan Sinterklaas.”

Heb je nog tips voor de kinderen als ze OZOSNEL tegen komen?
Bij OZOSNEL geldt eigenlijk hetzelfde als bij alle paarden. Namelijk rustig naar het dier toe lopen en niet al rennend en springend. Ook moet je voorzichtig zijn en niet achter het paard langs lopen. Een paard is en blijft nu eenmaal een groot dier en je wilt niet dat het dier schrikt. Gelukkig kan OZOSNEL goed met kinderen en grote groepen mensen overweg, maar het kan nooit kwaad om voorzichtig te zijn.”

Wat kunnen kinderen het beste aan OZOSNEL geven?

“Tegenwoordig heb je gezonde paardensnoepjes en stukjes appel, wortelen en zelfs banaan zijn ook altijd goed. Normaal krijgen paarden vooral veel hooi en muesli te eten want dat is gezond voor ze. En dan een snoepje of wat fruit tussendoor maakt het erg lekker voor paarden.”

Zijn er ook dingen die ze beter niet gegeven kunnen worden?
“Zeker! Chocolade mag bijvoorbeeld echt niet. Dat is erg slecht voor een paard. Maar eigenlijk geldt dat voor alle kindersnoepjes. Die zijn niet goed voor OZOSNEL of paarden.”

Bedankt voor deze handige tips! Hoe ga je zelf nog Sinterklaas vieren?
“Hier op de manege doen we altijd iets leuks met Sinterklaas. Dan maken we er een feestje van met iedereen die er is.”

“Natuurlijk wil ik iedereen alvast een geweldige Sinterklaastijd wensen! Ik kan niet wachten tot het Sinterklaasjournaal weer begint en Sinterklaas, de Pieten en OZOSNEL aankomen in Nederland.”

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!