Hoe oud is Ozosnel?

Dit jaar wordt het paard van Sinterklaas 9 jaar oud. Het duurt namelijk ongeveer 6 jaar voordat het skelet van een paard helemaal volgroeid is en bereden mag worden. Als dit eerder gebeurt dan kan een paard last van zijn rug krijgen. Tot die tijd heeft Ozosnel bij Amerigo op stal gestaan en al veel geleerd. Bijvoorbeeld omgaan met drukke Pieten, lief zijn tegen kinderen en natuurlijk hoe hij op het dak moet komen.

Hoe oud is Ozosnel, het paard van Sinterklaas?

Ozosnel is net als iedereen op een bepaalde dag jarig en dat is niet op dierendag. Het paard is op 19 november jarig en viert zijn verjaardag op een speciale manier. Hoe Sinterklaas en de Pieten dat vieren lees je hier.

Nadat Ozosnel 6 jaar werd heeft Sinterklaas hem voor het eerst bereden en zijn ze begonnen met het oefenen. Het paard van Sinterklaas moest er aan het begin even aan wennen dat er iemand op zijn rug zat, maar al snel vond hij het geen probleem meer. Zo werd er ook getraind om op de daken te rijden. Alles ging zo goed dat Ozosnel voor het eerst mee naar Nederland mocht toen hij 7 jaar oud was. Nu zijn we inmiddels 3 jaar verder en komt het paard voor de derde keer naar Nederland. Hoe zullen ze dit jaar naar Nederland komen denk je? Met de trein, stoomboot of misschien op een andere manier? We zullen het weten als het Sinterklaasjournaal weer begint!

Wil je nog meer weten van Ozosnel, bijvoorbeeld wat het dier zoal eet? Lees dan deze leuke weetjes of lees onze blog met het laatste nieuws over het paard van de Sint.

Hoe oud is Ozosnel?

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!