Waarom heeft Sinterklaas een stoomboot?

Sinterklaas, zijn Pieten en Ozosnel komen al vele jaren naar Nederland. En dat gebeurd bijna altijd met de Stoomboot. Alleen in 2019 kwamen ze met de trein en in 2022 kwamen ze met het vliegtuig omdat de oude stoomboot gezonken was. Maar waarom gebruikt Sinterklaas eigenlijk een stoomboot om naar Nederland te komen?

Waarom heeft Sinterklaas een stoomboot?

De Stoomboot: ideaal voor alle spullen

De stoomboot zelf heeft een lange geschiedenis in Nederland en was in de 19e eeuw belangrijk voor het vervoeren van spullen en mensen. In die tijd werd het ook gebruikelijker om met een stoomboot naar het buitenland te reizen. En daarom heeft Sinterklaas dit zo overgenomen.

Want op een boot is alle ruimte en comfort om op een goede manier de lange reis van Spanje naar Nederland te maken. Zo is er van alles op de stoomboot. In het ruim is voldoende plaats om alle cadeautjes op te slaan. En in de kombuis kunnen de Pieten uitgebreid koken en pepernoten bakken. Sinterklaas heeft uiteraard zijn eigen kamer waar hij kan werken en uit kan rusten om zicht voor te bereiden op de drukke Sinterklaastijd in Nederland. Voor alle Pieten zijn er voldoende kamers om lekker te kunnen slapen en in de grote eetzaal kunnen ze met z’n allen gezellig eten.

De Stoomboot van Sinterklaas

De Stoomboot: stal voor Ozosnel

Heeft het paard van Sinterklaas wel ruimte op de Stoomboot? Jazeker, Ozosnel heeft zelfs zijn eigen stal. Hier wordt hij goed verzorgd door Paardenpiet. Zo wordt er iedere dag vers hooi gebracht. Wordt zijn stal regelmatig uitgemest en is er voldoende ruimte om rond te kunnen stappen. Want het is wel fijn dat Ozosnel in beweging kan blijven. Maar net als Sinterklaas gebruikt Ozosnel de reis om zich goed voor te bereiden op het rondbrengen van de cadeautjes. Hij heeft namelijk al flink getraind in Spanje en dan is het wel lekker dat hij eventjes uit kan rusten voordat hij aan het werk mag.

De belangrijkste redenen voor Sinterklaas om een stoomboot te gebruiken is dat er voldoende ruimte is om alles mee te nemen én dat hij, de Pieten en Ozosnel comfortabel naar Nederland kunnen reizen.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!