Wat doet Ozosnel op De Stoomboot tijdens de reis naar Nederland?

Wat doet Ozosnel op de Stoomboot

Wat doet Ozosnel op de Stoomboot?

Sinterklaas en zijn Pieten gebruiken haast altijd De Stoomboot om in Nederland te komen. Zeker nu ze een nieuwe Stoomboot hebben, kunnen ze er weer heel wat jaren mee vooruit. Terwijl Sinterklaas en de Pieten de aandacht trekken van jong en oud, is er nog een belangrijk lid van het team dat vaak over het hoofd wordt gezien - Ozosnel, het trouwe paard van Sinterklaas. Laten we eens een kijkje nemen in het leven van Ozosnel tijdens de reis aan boord van de stoomboot.

Ozosnel, Sinterklaas' dierbare paard, reist samen met de goedheiligman en een groot aantal aan Pieten op de stoomboot vanuit Spanje naar Nederland. Tijdens de reis, die vele dagen kan duren, wordt er goed voor Ozosnel gezorgd door Paardenpiet, de speciale verzorger van het paard.

De stoomboot en Ozosnel

De Stoombootreis van Ozosnel

Het paard van Sinterklaas heeft zijn eigen speciale gedeelte in het ruim van de stoomboot, waar hij uit kan rusten van de training van de afgelopen maanden. Je wordt natuurlijk niet zomaar het paard van Sinterklaas en net als de Pieten moet ook Ozosnel blijven oefenen om zo goed en snel mogelijk alle cadeautjes te bezorgen.

Maar het is niet zo dat Ozosnel alleen maar in zijn stal staat tijdens de reis. Hij kan zo veel rondjes over het dek lopen als hij wil. Op deze manier krijgt hij niet alleen voldoende beweging, maar het zorgt er ook voor dat hij zich op zijn gemak voelt tussen de festiviteiten die alle Pieten organiseren tijdens de reis.

Ozosnel op de Stoomboot

Eten en verzorging tijdens de reis vanuit Spanje

Tijdens de reis wordt er altijd gezorgd voor voldoende eten en drinken voor Ozosnel. Als het paard van Sinterklaas honger heeft, dan kan hij tijdens zijn wandeling op het dek gewoon zijn hoofd door het raam van de kombuis steken voor een wortel. Paardenpiet houdt altijd een oogje in het zeil en zorgt ervoor dat het paard in uitstekende conditie blijft. Hij mag natuurlijk niet te veel snoepen en dat valt soms niet mee voor Ozosnel.

In zijn stal krijgt Ozosnel iedere dag vers hooi en water. Hooi is namelijk de vaste basis voor Ozosnel en groente of fruit zijn vooral extraatjes. Paarden zijn bijna de helft van de dag aan het eten dus je kunt je wel voorstellen dat er veel hooi mee moet komen vanuit Spanje. Terwijl Ozosnel staat te eten kan Paardenpiet hem goed borstelen en verzorgen.

Ozosnel oefent voor het beklimmen van daken

Wat je misschien niet weet is dat Ozosnel tijdens de reis kan oefenen in het beklimmen van daken. Want om van het ruim op het dak te komen is nog niet zo makkelijk. De trappen zijn behoorlijk steil en kunnen aardig glad zijn. En die twee dingen komen dan weer overeen met veel van de daken in Nederland. Ook daar zijn daken glad en steil en dit is de perfecte training en voorbereiding om met Sinterklaas de daken te kunnen beklimmen.

Alles is er dus op gericht om Ozosnel een mooie en prettige reis te bezorgen. Maar het is niet alleen rusten! Er wordt ook hard getraind en Ozosnel is veel in beweging. Alles om ervoor te zorgen dat het Sinterklaasfeest weer een groot succes wordt.

Bezoek zelf De Pakjesboot
De pakjesboot dagen

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!