Hoe zwaar is Ozosnel?

Ozosnel is een gespierd paard. Dat moet natuurlijk wel als je Sinterklaas en de pakjes moet dragen. Het paard van Sinterklaas is een Andalusiër en dat ras staat er niet alleen bekend om hun spierkracht, maar ook om hun compacte lichaamsbouw. Op deze pagina hebben we meer uitleg over het ras van Ozosnel gegeven.

Zijn compacte bouw Maakt Ozosnel erg flexibel zodat hij makkelijk om schoorstenen heen kan lopen en kan draaien op smalle daken. Maar toch weegt Ozosnel nog altijd 600 kg.

Hoe zwaar is Ozosnel: wat mag hij dragen?

Wist je dat een paard ongeveer 15-20% van zijn lichaamsgewicht mag dragen? Ozosnel mag dus maximaal 120 kg dragen. Gelukkig dat Sinterklaas lang niet zo zwaar is en dan moet het zadel ook nog meegeteld worden. Dan blijft er nog genoeg gewicht over voor een grote zak met cadeautjes, die Ozosnel nog mee kan dragen.
 
Nu weten jullie ook meteen waarom Sinterklaas en paard Ozosnel hulp krijgen van zo veel Pieten. De Pieten dragen ook zakken met cadeautjes en pepernoten omdat Ozosnel niet zo veel tegelijk mag dragen.
 
Wil je nog meer weten over het paard van Sinterklaas, bijvoorbeeld wat eet Ozosnel of hoe oud is Ozosnel neem gerust een kijkje op onze website over Ozosnel. En mocht je vragen hebben? Laat het vooral weten.

Hoe zwaar is Ozosnel?

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!