Wanneer is Ozosnel jarig?

Paarden Piet vertelde het tijdens de Sinterklaasintocht bij Dieuwertje Blok in de studio. Ozosnel is op 19 november jarig. Een kleine 2,5 week voor Sinterklaas jarig is. Ze kunnen het dus bijna samen vieren. Ozosnel wordt vrijdag 9 jaar oud en hoe hij bij Sinterklaas begonnen is dat is hier te lezen.

Wanneer is Ozosnel jarig en hoe viert hij dat?

Paarden Piet hoopt dat heel veel kinderen een verjaardagskaart gaan sturen en dat zou geweldig zijn om de stal mee te versieren. Want bij het Pieten huis hebben we een flinke stal en omdat we er maar enkele weken per jaar zijn is het soms een beetje saai.

Net zoals alle mensen en dieren wordt het paard van Sinterklaas heel blij als hij die dag lekker verwend wordt. Het is heerlijk om de dag dan te beginnen met een goede poetsbeurt. Dat is niet alleen een soort massage, maar Ozosnel ziet er dan ook meteen netjes uit met zijn witte vacht. Tijdens het poetsen kan hij lekker eten van wat hooi en wat paardenbrokken.

Daarna is het natuurlijk tijd om de benen te strekken en buiten in de wei te grazen. Vers gras gaat er altijd wel in en is nodig om in goede conditie te blijven zodat alle cadeautjes snel bezorgt kunnen worden. Alleen op zo'n speciale dag hoort er ook wel wat lekker bij. Paarden Piet moet alleen wel in de gaten houden dat niet alle Pieten paard Ozosnel komen verwennen met suikerklontjes, appels, etc. Een beetje snoepen mag best, maar het mag niet te veel worden en Ozosnel moet ook plekje vrij houden voor de worteltaart van Proefpiet. Traditiegetrouw verzameld hij de heerlijkste wortelen die kinderen geven en bakt daar een flinke worteltaart van. Dan kunnen Sinterklaas en alle Pieten ook een lekker stukje eten.

Wanneer is Ozosnel jarig?

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!