Wat doet Ozosnel in Spanje?

Je vraagt je natuurlijk af wat Ozosnel allesmaal doet als hij in Spanje is? Het paard van Sinterklaas is maar twee maanden onderweg en in Nederland. Dus wat doet hij dan die andere 10 maanden van het jaar in Spanje?

Tijdens de terugreis, in het ruim van Pakjesboot 12, kan Ozosnel in ieder geval even uithijgen en bijkomen van het zware werk wat hij in Nederland heeft gedaan. Het is niet niks om even snel alle cadeautjes rond te brengen naar alle kinderen. Een paar dagen rust komt dan goed uit. En Paardenpiet zorgt ervoor dat het Ozosnel en niets ontbreekt.

Wat doet Ozosnel in Spanje, lekker uitrusten

Wat doet Ozosnel in Spanje - lekker uitrusten

Als paard Ozosnel terug in Spanje is dan moet hij eerst even zijn zeebenen kwijt raken. Deze heeft hij gekregen omdat hij op de stoomboot van Sinterklaas staat. Het schip schommelt door de hoge golven en hier krijgt het dier zeebenen van. Als Ozosnel dan weer de kade op loopt krijgt hij het gevoel of alles aan land op en neer gaat. Daarom moet hij weer even wenen en dat kost wat tijd.

Daarna mag het paard Sinterklaas de wei in om lekker te grazen en zijn benen te strekken. Na 4 tot 5 dagen in zijn stal op de boot en op de wal te hebben gestaan is hij wel aan wat beweging toe. Dus dat wordt even lekker rennen en sprongen maken om de benen te strekken. In Nederland is het winter en staan veel dieren binnen in de stal, maar in Spanje is het een stuk warmer en dus ook aangenaam voor paard Ozosnel om buiten te grazen.

Wat doet Ozosnel in Spanje - hij krijgt training

Op een bepaald moment is het echter weer tijd om in training te gaan voor het volgende Sinterklaasfeest. Zie het als een wedstrijd paard dat naar de olympische spelen gaat. Er moet voor gezorgd worden dat het paard van Sinterklaas in top conditie is en de juiste training heeft gehad zodat hij in november en december weer goed kan presteren.

Zo is er een hindernisbaan gemaakt om te trainen hoe Ozosnel op de daken moet komen en over de daken kan rennen. Dit parcours wordt telkens aangepast zodat het ook voor Ozosnel een uitdaging blijft. De Pieten nemen bijvoorbeeld ieder jaar tekeningen en foto’s van nieuwe huizen uit Nederland mee. Met deze informatie kunnen de Pieten weer nieuwe daken bouwen voor de hindernisbaan en weten ze zeker dat Ozosnel ook over de daken van deze nieuwe huizen kan lopen.

Regelmatig wordt het paard getest op de omgang met kinderen. Bij de Sinterklaasintocht zijn er natuurlijk ontzettend veel kinderen aanwezig en die maken heel veel lawaai. Daar moet Ozosnel wel tegen kunnen en niet van schrikken. Dus regelmatig doen Sinterklaas en de pieten de intocht na Zo spelen verschillende Pieten de kinderen en wordt er een cd afgespeeld met juichende en zingende kinderen.

Wat doet Ozosnel in Spanje?

Hoe blijft het paard van Sinterklaas in conditie?

Om Ozosnel in goede conditie te houden is het belangrijk dat het dier gezond en gevarieerd eten krijgt. Wat het paard allemaal mag eten lees je hier! Naast het eten is ook voldoende en de juiste beweging erg belangrijk. Daarom maakt Sinterklaas regelmatig lange ritten met zijn paard om de conditie op pijl te houden. Tegelijkertijd versterken deze ritten de band tussen de Sint en zijn paard. Tussen de ritten door of als het heel slecht weer is, krijgt Ozosnel training in een binnenbak. Op deze manier wordt de conditie zo opgebouwd dat het paard van Sinterklaas perfect presteert als het moet.

Wil jij Ozosnel bedanken voor al zijn werk? Maak dan een leuke tekeningknutsel een wortel of gebruik één van de kleurplaten en stop deze in je schoen. Ook hebben we mooie raamstickers te koop zodat hij kan zien waar er kinderen wonen.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!