Hoe snel is Ozosnel?

De snelheid van een paard heeft alles te maken met zaken als het ras, de conditie, training en zijn gezondheid. Ozosnel is een Andalusiër en die staan bekend om hun wendbaarheid en atletisch vermogen.

Maar hoe hard het paard van Sinterklaas echt kan lopen hangt ook af van bijvoorbeeld het weer en de ondergrond waar hij overheen loopt. Je kan je voorstellen dat wanneer het gevroren heeft of als er sneeuw ligt dat het dan een beetje gevaarlijk is om hard te rennen. Dus dan zal Ozosnel, net zoals de Pieten en Sinterklaas voorzichtig aan doen.

Hoe snel is Ozosnel

Hoe snel is Ozosnel: rustig over het dak lopen

Vaak loopt Ozosnel heel rustig over de daken. Dit heeft met verschillende dingen te maken.

1. In de winterperiode zijn daken vaak glad. Als de zon onder gaat dan kan het regelmatig gaan vriezen of de daken worden nat. En dan moet Ozosnel voorzicht lopen om niet uit te glijden. We zouden natuurlijk niet willen dat het paard van Sinterklaas van het dak valt.

2. De kinderen mogen niet wakker worden. Als Ozosnel hard over het dak zou rennen dan zou dat veel lawaai maken en daarom loopt hij rustig. Want als kinderen midden in de nacht wakker worden dan zijn ze ’s morgen niet goed uitgeslapen en krijgt Sinterklaas misschien wel problemen met de ouders of de leraar of lerares. Want een goede nachtrust zorgt ervoor dat kinderen goed kunnen leren of gezellig kunnen spelen en niet halverwege de dag in slaap vallen.

3. Cadeautjes moeten zorgvuldig bezorgd worden. Ozosnel kan tot wel 55 kilometer per uur rennen. Alleen dan valt het voor Sinterklaas niet mee om de namen op de pakjes te lezen. Het zou dan zomaar kunnen dat de pakketjes verkeerd bezorgd worden en dan daar kunnen kinderen heel verdrietig van worden.

Hoe snel is Ozosnel: maximaal 55 km/u

Zoals aan het begin al werd aangegeven is het zo dat de snelheid van Ozosnel afhangt van zijn ras, conditie en training. Nou op al die punten zit het wel goed met het lievelingsdier van Sinterklaas. Maar om jullie toch een goed antwoord te kunnen geven, hebben we het speciaal nagemeten voor jullie.

Als Ozosnel draaft dan loopt hij ongeveer 25 tot 30 kilometer per uur en dat kan hij gerust een tijdje volhouden. Dat komt dus erg van pas als ze klaar zijn met pakketjes bezorgen en hij terug naar het Pietenhuis gaat. Wanneer Ozosnel gaat galopperen dan rent hij ongeveer 45 kilometer per uur met een topsnelheid van 55 kilometer per uur. Maar dat houdt hij dan niet zo lang vol. Dit komt vooral van pas als de Pieten een cadeautje vergeten zijn. Dan kan Ozosnel even snel op en neer om deze op te halen.

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!