Is Ozosnel een jongen of een meisje?

Deze vraag hebben we inmiddels al heel vaak gekregen en daarom willen we deze graag beantwoorden en uitleg geven. Ozosnel is namelijk een jongen. Maar dat antwoord zou wel heel erg gemakkelijk zijn, maar er is meer over Ozosnel te vertellen. Want normaal gesproken heet bij paarden een jongen een hengst en een meisje een merrie. Maar wanneer een mannetje gecastreerd is dan heet hij een ruin. En dat is precies wat er met Ozosnel is gebeurd. Hoe dat in elkaar zit lees je precies in de rest van het bericht.

Ozosnel is een jongen

Is Ozosnel een jongen of een meisje?

Een jongens paard is vaak gespierder en hoekiger als een meisjes paard. En hij gedraagt zich ook anders als een merrie. Zo heeft een hengst vaak meer energie, is deze sneller afgeleid en wil een jongens paard graag laten zien dat hij de sterkste is.

Alleen zijn al die dingen niet zo handig als je over daken moet lopen en zo’n belangrijke taak hebt. Ozosnel moet natuurlijk Sinterklaas dragen en pakjes vervoeren om alle kinderen blij te maken. Daarom hebben ze besloten om Ozosnel te castreren. Hierbij heeft hij een operatie gehad en dat heeft als grote voordeel dat hij rustiger is geworden en ook socialer ten opzichte van dieren en mensen.

Ozosnel is een ruin

Ozosnel is een ruin

De operatie heeft er dus voor gezorgd dat ruin Ozosnel beter te berijden en begeleiden is. Hierdoor hebben Amerigo en Paardenpiet hem ook goed kunnen leren wat er allemaal belangrijk is als je het paard van Sinterklaas bent. Want over het dak lopen is moeilijk en dan moet hij zich wel goed kunnen concentreren. Zo kan hij zien of er kabels over het dak lopen, het dak glad is en of er wel genoeg ruimte is om op te kunnen lopen. Want we willen natuurlijk niet dat hij met Sinterklaas en de cadeautjes van het dak valt.

Hopelijk weten jullie nu dat Ozosnel een jongen is en wat het verschil is tussen een hengst en een ruin. Mocht je nog andere vragen hebben dan kan je deze altijd doorsturen via het contactformulier.

Ozosnel is een jongen

Is Ozosnel een jongen of een meisje

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!