Wat voor ras is Ozosnel?

Ozosnel is geen KWPN paard zoals Amerigo, maar een Andalusiër. Dit is een ras wat al vele eeuwen bestaat en komt uit de regio Andalusië in Spanje. En dat is natuurlijk geen toeval, aangezien Sinterklaas ook uit Spanje komt. 

Het karakter van de Andalusiër past precies bij het paard van Sinterklaas. De dieren zijn namelijk elegant, temperamentvol en zeer meegaand. Verder zijn ze eerlijk en intelligent en dat maakt ze tot de perfecte partner omdat ze alle vertrouwen hebben in hun bereider. 

Wat voor ras is Ozosnel, betrouwbaar en intelligent

Sinterklaas hoeft er dus niet bang voor te zijn dat Ozosnel heel snel schrikt als er kinderen in de buurt zijn of er harde muziek klinkt. Uiteraard wordt hier regelmatig op getraind, maar het moet ook wel in het karakter van het paard zitten. Als een paard niet graag nieuwe dingen leert dan kost het veel moeite om een paard iets bij te leren.

Ozosnel is erg intelligent en hierdoor leert hij telkens weer nieuwe dingen. Ieder jaar komen er nieuwe huizen bij in Nederland en dan moet Ozosnel leren hoe hij het beste op het dak kan komen. Ook worden er steeds meer zonnepanelen op de daken gelegd en daar moet het paard ook rekening mee houden. Je wil natuurlijk niet op een zonnepaneel gaan staan want dan breekt deze en dan worden de kinderen wakker.

Wat voor ras is Ozosnel?

Eigenschappen Andalusiër

Als het gaat om het uiterlijk van een Andalusiër dan is het ras duidelijk te herkennen aan de lange manen die er zijdeachtig uit zien en een volle staart. Door hun compacte lichaamsbouw (korte rug, sterke en korte hals) en gespierde achterhand kan Ozosnel kort draaien en dus goed uit de voeten op plekken waar er weinig ruimte is. En dat is ideaal voor het paard van Sinterklaas. Op een dak is nu eenmaal niet veel ruimte. 

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!