Welke kleur is Ozosnel?

Het paard van Sinterklaas is al vele jaren wit. Voor Sinterklaas is dat heel erg makkelijk omdat hij dan Ozosnel goed ziet staan in het donker. In november en december is het natuurlijk heel erg donker en kan het regenen of zelfs sneeuwen. Dan is Ozosnel gemakkelijk terug te vinden als Sinterklaas even afgestapt is om cadeaus te bezorgen.

Welke kleur is Ozosnel: baardenwit

In een ver verleden waren het Bianca, Majestueuzo, Sasmona en Amerigo die allemaal als schimmel geboren waren. Maar wist je dat een schimmel helemaal niet wit geboren wordt? Ze worden eerder met een donkere kleur geboren zoals zwart of bruin. Daarna worden ze langzaam steeds lichter tot ze licht grijs zijn. Een schimmel is namelijk niet helemaal wit maar licht grijs. Dat kan je goed zien als je van dichtbij kijkt. 

Ozosnel is echter niet als schimmel geboren. Weten jullie nog hoe het verhaal ging toen Ozosnel voor het eerst naar Nederland kwam. Paardenpiet had de zwarte Ozosnel stiekem wit geschilderd omdat hij dacht dat Sinterklaas alleen maar een wit paard wilde hebben. Hij hield hem overal uit de buurt van water om te voorkomen dat de verf van hem af zou spoelen. Maar toen Sinterklaas het dak op moest om cadeautjes af te leveren regende het en spoelde alle verf van het paard.

Sinterklaas was erg verbaasd, maar zeker niet boos op de Piet. Hij had ook zijn best gedaan, maar hij had het gewoon eerlijk mogen vertellen. Zoals gezegd vindt de Sint een wit paard erg makkelijk en dus kwam hij met een oplossing. Sinterklaas maakt Ozosnel wit door hem in te smeren met baardenwit. Dit zorgt ervoor dat hij de rest van zijn leven wit blijft.

Lees het complete verhaal via op deze pagina. En wil je weten waar de naam Ozosnel vandaan komt? Dat lees je hier

Welke kleur is Ozosnel?

Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag voor OZOSNEL?

Stuur ons een berichtje via ons contactformulier of stuur een mailtje!